Cătălin Măruţă, amendat cu 10.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, astăzi, cu suma 10.000 de lei, postul PRO TV pentru mai multe ediţii ale emisiunii „Happy Hour“ în care s-a folosit un limbaj injurios şi au fost prezentate subiecte cu conotaţie sexuală.

Postul de televiziune a fost amendat pentru că, în data de 4 decembrie, invitata lui Măruţă, Simona Sensual, a folosit la adresa unei interlocutoare cuvinte denigratoare cum ar fi „terminată“, „smochină“, „nebună“, „babă ordinară“, „penibilă“. O altă intervenţie în direct, din 13 ianuarie, a Anei Maria Prodan, a avut ca temă activitatea de schimb de parteneri de sex şi disputa apărută în lumea fotbalului în legătură cu această activitate.

Moderatorul Cătălin Măruţă a cerut amănunte din viaţa privată şi de familie a unor persoane care nu erau prezente în studio şi a insistat în aflarea unor nume de persoane ce practică schimbul de parteneri de sex. Astfel, a fost încălcat articolul 39 alin. 2 din Legea Audiovizualului şi CNA a propus amenda de 10.000 de lei.

Ce spune legea

La articolul 39 (2) din Legea Audiovizualului se spune că „Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite