Bucureşti: Casele de schimb, controlate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile trebuie să fie prevăzute cu sistem de alarmă, buton sau pedală de panică, geam antiglonţ, sertar de preluare a banilor, seif, camere de luat vederi. Cele mai mari amenzi sunt aplicate celor care au aceste dotări dar nu le-au pus în funcţiune. Majoritatea agenţiilor îndeplinesc normele de siguranţă.

Poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie din Bucureşti desfăşoară zilele acestea controale în casele de schimb valutar din zonă. Inspectorii vor verifica dacă agenţiile de schimb valutar îşi desfăşoară activitatea în siguranţă. Decizia a fost luată pe fondul evenimentelor recente, un jaf violent a avut loc chiar săptămâna trecută. “Conform legii, spaţiile trebuie să fie prevăzute cu sistem de alarmă, buton sau pedală de panică, geam antiglonţ, sertar de preluare a banilor, seif, camere de luat vederi”, a spus inspectorul Costea Bogdan.

Poliţiştii spun că aproape toţi patronii caselor de schimb respectă legea şi au toate dotările necesare şi foarte rar se dau amenzi din această cauză. “Dacă nu există cameră de luat vederi, geam antiglonţ sau sertar de preluare a banilor, cuantumul amenzii este între 500 şi 1.000 de lei”, a mai spus inspectorul. Amenzi mai mari, între 2.000 şi 3.000 de lei, sunt aplicate în cazul în care există aceste dotări dar nu sunt puse în funcţiune.
Poliţiştii mai spun că aceste controale au loc periodic, la înterval de câteva luni, astfel încât de la începutl anului au fost controlate deja de două ori toate casele de schimb valutar.

A bătut-o pe casieriţă

De la începutul acestui an au avut loc 3 jafuri în casele de schimb valutar din Bucureşti. Ultimul eveniment de acest fel a fost miercuri, 7 iulie, când un bărbat în vârstă de 30 de ani, de cetăţenie olandeză, a jefuit o casă de schimb valutar de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara. El a i-a cerut casieriţei un pahar cu apă şi când aceasta a deschis uşa ca să-l servească, bărbatul a lovit-o cu pumnul în faţă. Agresorul a reuşit să fugă cu toţi banii din casă, 1.000 de euro, 300 de dolari si 1.700 de lei.

Poliţiştii au aflat că atacatorul a reuşit să o păcălească pe casieriţă să-i dea apă după ce a stat câteva ore în faţa casei de schimb cu pretextul că aşteaptă pe cineva care ar fi trebuit să-i aducă o sumă mare de euro pe care ar fi trebuit să o schimbe.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite