Cartea "Viaţă de aruncat" a medicului Bogdan Popescu, lansată la Bookfest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi la ora 17.00, la standul Polirom, Bookfest, medicul Bogdan Popescu își lansează prima carte de proză, "Viață de aruncat". Lansarea este prezentată de Mircea Cărtărescu, Lucian Dan Teodorovici și Cosmin Ciotloș. Bogdan Popescu este o figură cunoscută a emisiunilor de ştiri, este medic neurolog la Spitalul Universitar de Urgenţă (SUUB) şi purtătorul de cuvânt al spitalului.

Programul zilei pe ore la Bookfest 2011. Vezi ce lansări sunt azi la târg

Noutăţi la Bookfest 2011. Vezi ce lansări sunt programate în weekend

FOTOGALERIE

„Cartea Revoluţiei“, lansată la Bookfest

Atât meseria de medic cât şi cea de purtător de cuvânt îi vin ca o mănuşă medicului. Cuvintele nu-i sunt străine şi le stăpâneşte la fel de bine cum stăpâneşte diagnosticele în neurologie pentru că este pasionat de literatură, fiind nu doar cititor ci şi scriitor.

Despre cartea lansată astăzi, Mircea Cărtărescu spune: "Cu viaţă de aruncat", Bogdan O. Popescu urcă pe o spirală a evoluţiei sale. El apare aici mult maturizat. În prozele sale se vede ceea ce nu avea loc să se manifeste în poezie, gravitatea autorului, seriozitatea sa în faţa vieţii, simţul tragicului şi alabsurdului. Proza titulară e o sfâşietoare dare de seamă despre o dragoste care se sfârşeşte, sufocată de lucruri neînsufleţite".

Pe aceeaşi temă:

Bogdan Popescu îşi lansează volumul „Aerobiciclete“ în Timişoara
Bogdan Popescu, medicul care vorbeşte pe limba presei

„Am debutat în literatură în anul 1987.  Personajele şi subiectele din cărţile mele nu au de-a face cu medicina, cu excepţia uneia, unde personajul principal este medic“, spune medicul-scriitor.

Bogdan Popescu a mai publicat cărţile „La revedere, prinţesă", „Poemul de gardă", „Pisica neagră, pisica moartă" (împreună cu Traian T. Coşovei), „Leul după extravaganţe", „Maşinăria de uitare", „Poeme în loc de tutun" şi "Aerobiciclete".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite