Bucureşti: Capitala nu se mai vede de gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzile Cărăuşilor şi Intrarea Torentului din Capitală sunt pline de gropi care mai de care mai adânci. După ce s-au topit zăpezile, majoritatea străzilor din oraş arată ca şi cum ar fi fost front de război, şoferii fiind obligaţi să-şi strice maşina.

Şanturi de aproape trei metri lungime, gropi de mai bine de zece centimetri adâncime, străzi imposibil de trecut cu maşina. Aşa arată multe artere din Capitală în prima lună a primăverii, după ce s-a topit zăpada.

Click aici pentru a vedea mai multe gropi din sectorul 2 al Capitalei!



Cu toate acestea lucrările de reparaţie întârzie să apară, iar şoferii sunt obligaţi să meargă cu maşina prin cratere asemănătoare celor de pe lună. Din cele peste 6.000 de artere ale Capitalei, doar 460, care se află în grija Administraţiei Străzilor din cadrul Primăriei Generale au intrat în programul de reabilitare demarat de Sorin Oprescu, restul fiind în grija primăriilor de sector. „Străzile mai mici sunt administrate de fiecare sector în parte. În ceea ce priveşte gropile de pe arterele mari, acum suntem la stadiu de analiză a drumurilor, se întocmesc şi nişte grafice după care se va lucra“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman.

„La naiba cu ei şi cu străzile lor“

Pe strada Cărăuşilor din Sectorul 2 cu greu se poate găsi o porţiune pe care să nu fie scobită. În mijlocul ei, o groapă de mai bine de  patru metri forţează şoferii să facă manevre peste manevre ca s-o poată ocoli, în timp ce spun scapă printre dinţi înjurături aprige. „La naiba cu ei şi cu străzile lor“, bombăne un şofer din maşina sa.



Alţii s-au obişnuit cu situaţia şi nu le-a rămas decât resemnarea. „Scârţâie maşina din toate încheieturile, dar n-am ce să fac. De când s-a topit zăpada e dezastru“, spune Ion Bucur, unul dintre şoferii care trec în fiecare zi de cel puţin două ori, pe această stradă.

În urma torentului, au rămas cratere

În spate Piaţei Delfinului, pe Strada Intrarea Torentului situaţia nu este deloc încurajatoare. Unii şoferi turează motorul ca să iaşă din gropile care stau înşirate una după alta. „Am prieteni care şi+au distrus pivoţii de la maşină, eu am noroc că este maşina de serviciu şi în plus este şi nouă. Dar parcă tot îmi pare rău când văd pe unde trebuie să conduc”, spune Gheorghe Coman, în vârstă de 52 de ani. Colega sa de drum îl completează acuzând autorităţile că nu iau nicio măsură pentru a îmbunătăţi această situaţie dezastruasă. Chiar şi cei care trec des prin zonă îi înţeleg pe şoferi şi le plâng de milă. „N-au făcut nimic. Au început acum ceva timp să repare, dar nu au terminat şi au plecat. Încă nu şi-a rupt nimeni maşina, dar nici mult nu mai este“, a spus Emilian Ion, care lucrează în zonă.

image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite