Cancerul, depistat într-o oră într-o clinică din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o clinică particulară din Bucureşti, cancerul va putea fi depistat în aproximativ o oră, iar serviciile vor fi la jumătate de preţ sau chiar gratuite pentru cei cu venituri mici. Anual peste 6.500 de pacienţi vor putea fi trataţi şi diagnosticaţi în acest centru.Centrul medical a fost construit cu o finanţare europeană de 2,3 milione de euro.

România este pe primul loc în Europa când vine vorba de mortalitate privind cancerul de sân şi de col uterin. Şi mai tragic este că peste 90% din cazuri ar putea fi vindecate, dar de multe ori, românii ajung la spital atunci când e deja foarte târziu.
"Din păcate, experienţa mea de peste 25 de ani de activitate în Institutul Oncologic este una neplăcută, pentru că la noi ajung mai mult de trei sferturi dintre pacienţi în stadiul 2, 3 şi 4 de boală", a spus doctorul oncolog Brânduşa Aldea pentru Realitatea TV.

Aparatura medicală are un rol extrem de important, în condiţiile în care fiecare zi contează pentru vindecare. Pacienţii care se vor adresa centrului din Bucureşti vor putea afla în doar 75 de minute dacă suferă sau nu de cancer, asta în timp ce în laboratoarele de stat, diagnosticarea se face în aproximativ trei săptămâni.

Informaţiile, transmise digital medicilor din Viena

O dată diagnosticul stabilit, pacienţii vor putea cere o a doua opinie doctorilor din Viena sau Istanbul, fără a fi nevoiţi să se deplaseze mii de kilometrii. Aparatura permite trasmiterea informaţiilor în mod digital. În plus, fiind vorba de un proiect al unei organizaţii non profit, costurile pentru investigaţiile medicale vor fi gratuite sau la jumătate de preţ faţă de cele percepute în clinicile private.

Mecanismul financiar al spaţiului european a investit peste 2,3 milioane de euro în centrul medical din Bucureşti. Acesta lucru se întâmplă deoarece ţara noastră alocă doar 4 % din PIB pentru sănătate, bani insuficienţi, reprezentând doar jumătate din media statelor europene.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite