Calificare profesională pentru deţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul a trei penitenciare vor fi înfiinţate ateliere de tâmplărie, frizerie, zidărie, brutărie şi seră de legume eco unde deţinuţii au ocazia să se califice într-una dintre meseriile din aceste domenii.

Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană (CRED) a demarat la 1 iulie 2010,  proiectul  „Economia Socială - O nouă provocare în inserţia pe piaţa muncii a deţinuţilor”.

Proiectul se desfăşoară în 3 regiuni de dezvoltare – Bucureşti-Ilfov, Sud-Est şi Sud-Muntenia – pe o perioada de 3 ani şi vizează 356 de deţinuţi. Valoarea sa totala este de 13.902.795 lei şi este implementat în parteneriat cu Penitenciarul de Femei Târgşor, Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Tichileşti, Penitenciarul Brăila, S.C. Monoprix SRL - Brăila, European Think Tank Pour la Solidarité - Belgia.


Va creşte stima de sine a deţinuţilor

Astfel, vor fi create, în cadrul celor 3 penitenciare, 6 ateliere productive, respectiv brutarie, bucătărie, seră legume eco, atelier tâmplărie PVC, frizerie, zidărie. În aceste ateliere un număr de 356 de  detinuţi vor putea obţine calificări CNFPA în meseriile – brutar, bucătar, legumicultor, frizer, zidar, tâmplar PVC.

"Sesiunile de dezvoltare personală şi cele de consilere vocatională vor duce la creşterea competenţelor sociale şi a stimei de sine a celor 356 de deţinuţi vizaţi, în vederea facilitării inserţiei pe piaţa muncii", a spus Corina Atanasiu, coordonatorul Centrului de Economie Socială din Regiunea Bucureşti-Ilfov.


Pregătire specială pentru personalul din penitenciare şi ONG-uri

Proiectul vizează şi stimularea parteneriatului public-privat şi colaborarea între firme, ONG-uri şi penitenciare, fiind creat în acest sens un Centru de Economie Socială pentru inserţia pe piaţa muncii a persoanelor aflate în detenţie. Acest centru va realiza o hartă a oportunităţilor de angajare pentru deţinuti la nivelul celor 3 regiuni.

Proiectul se adresează şi personalului activ în domeniu din cadrul ONG-urilor şi penitenciarelor pentru care se vor  realiza sesiuni de formare, cei implicaţi în proiect vor participa şi la realizarea unor schimburi de experienţă în Europa.

„Economia Socială - O nouă provocare în inserţia pe piaţa muncii a deţinuţilor” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite