Bucureşti: Calea Moşilor, două incendii grave într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul produs pe 1 ianuarie pe Calea Moşilor, în care a murit o femeie însărcinată, naşte încă multe semne de întrebare. Un incident de acelaşi gen, produs într-un bloc din aceeaşi zonă, înainte de Crăciun, a lăsat fără acoperiş trei familii. Atunci, o femeie s-a intoxicat cu fum, iar alţi patru copii au fost salvaţi la limită, de la fereastră.

În incendiul izbucnit vineri dimineaţă într-o casă naţionalizată de pe Calea Mosilor nr 20, aflată în paragină, a ars de vie o tânără gravidă, de origine romă, de 20 de ani.

Victima nu a reuşit să se salveze şi a fost găsită carbonizată lângă fereastră. Soţul ei, de 22 de ani, a căzut de la etajul 1 al clădirii încercând să se ferească de flăcări. Acum, el se se zbate între viaţă şi moarte, având atât picioarele cât şi coloana vertebrală rupte.

I-a fost frică să sară
Pompierii au sosit la faţa locului după aproximativ o oră nealimentaţi suficient cu apă, după cum susţin martorii, deşi există o unitate în imediata apropiere, lângă Piaţa Obor. Aceştia au instalat o saltea gonflabilă pentru ca tânăra să se poată salva, însă, de frică, aceasta a refuzat să sară.

Motivul incediului se presupune că ar fi neglijenţa celor doi soţi care se aflau în acea noapte la etajul imobilului, şi care au aruncat chiştoace de ţigări de sus, pe un dulap pe care se afla maculatură.

Alţii oameni are locuiesc aici, dar nu se aflau acasă în momentul producerii incidentului, spun că la mijloc este vorba de o mână criminală, şi că proprietara imobilului, care dorea să scape de familia de romi, ar fi plătit pe cineva să provoace acest incendiu.

La parter locuia o altă familie, cu un copil, şi alte rude de-aale acestora. Azi-dimineaţă, aceştia împachetau hainele şi mobila rămase intacte.

„Am rămas ai nimănui, nu ne ajută nimeni“, spune Ioana, mama unei fetiţe de 11 ani care a rămas fără acoperiş deasupra capului. Nimeni de la Primărie nu s-a interesat de soarta celor rămaşi fără locuinţă. Aceştia spun că s-au resemnatmai ales că înainte de zece ani memorii către oficialii Capitalei pentru a obţine o locuinţă socială.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite