Bucureşti: Călătorii RATB nu vor să renunţe la bilete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul-pilot de înlocuire a biletelor Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) cu carduri a fost pus în aplicare pe trei linii de transport:  troleibuzele 73, 74 şi 77. Astfel, pe aceste trasee, călătorii sunt sfătuiţi să renunţe la bilete în favoarea cardurilor. Totuşi, majoritatea celor pe care i-am întâlnit astăzi în aceste troleibuze sunt nemulţumiţi de scoaterea biletelor de hârtie.

În troleibuzul 74, mai mulţi călători căutau ieri, în jurul orei 15.00, un compostor. „Unde compostăm domne’ biletul? Ce se întâmplă? Unde sunt compostoarele?!“, întreba nedumerit un pensionar. O altă călătoare, Cristina Albeanu, în vârstă de 36 de ani, spunea că nu a mai auzit până acum de aşa ceva şi consideră că proiectul RATB este o idee cât se poate de proastă. „Am tot călătorit, prin Spania, prin Italia, dar nu am văzut aşa ceva în autobuzele  de acolo. Nu e normal ca autorităţile să ne îngreuneze viaţa în loc să ne-o facă mai uşoară!“, se plângea femeia.

Două tipuri de carduri

Reprezentanţii RATB spun că biletele de hârtie ar trebui să dispară complet de la 1 ianuarie. Dacă oamenii nu se vor obişnui, însă, cu noul sistem, perioada va fi prelungită. Vor exista două tipuri de carduri, cardul activ, care este gratuit şi se poate încărca cu orice sumă şi cardul multiplu, ce poate fi folosit de cei care vin din provincie. Cardul multiplu costă 1,57 de lei şi poate fi încărcat cu minimum două şi maximum zece călătorii.
Explicaţie foto: Cardul de plastic va înlocui complet biletele de hârtie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite