Bucureşti: Călătorie în jurul Lunii, prin centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craterele de pe Strada Tudor Arghezi arată precum suprafaţa selenară. Drumul pe unul dintre cele mai circulate artere din zona Piaţa Universităţii care contorizează 168 de gropi şi 18 şanţuri este asemenea unei curse spaţiale.

Neil Armstrong ar putea flutura liniştit, pentru a doua oară, steagul american, pe strada Tudor Arghezi, fără să nască semne de întrebare că celebrul astronaut nu ar fi trecut graniţele Pământului. Cu atât mai mult cu cât ambasada Statelor Unite se află la mijlocul arterei devastată de gropi.

Toată acţiunea este de „poveste” în spatele parcării de la Hotelul Intercontinental: cratere de zeci de centimetri adâncime şi şanţuri de la lucrări neterminate cât toată lăţimea străzii.  Starea asfaltului este groaznică şi, mai mult decât atât, se vede cu ochiul liber, chiar şi prin dârele de zăpadă că primul strat de şosea este pe cale de dipariţie.

„Este cea mai groaznică stradă din Capitală”

Strada Tudor Arghezi numără 168 de gropi, unele dintre ele fiind de mai bine de zece metri lungime. În plus, aceasta este brăzdată de 18 şanturi sau dâmburi care au fost făcute pentru nişte lucrări subterane încheiate, deşi nu se vede şi la o simplă analiză a străzii.

De-a lungul străzii, dintr-un capăt şi până în celălalt este un şanţ lung, acoperit cu pietre cubice pentru a se camufla mai bine cu decorul. „Este înspăimântător! Au schimbat ţevile de gaze şi au lăsat şanţurile aşa. Cred că este cea mai groaznică stradă din Capitală”, a spus Natalia George, de 70 de ani.

De frică, şoferii evită artera

Strada este circulată intens, iar şoferii mai scapă printre dinţi câteva înjurături atunci când sunt nevoiţi să treacă cu maşina prin craterele de zeci de centimetri adâncime. „Vin în fiecare zi să-mi iau copilul de la şcoală, dar niciodată nu intru cu maşina până în faţă. Mi-e frică că nu mai pot ieşi. Prefer să-l aştept la capătul ei decât să-mi nenorocesc maşina”, ne-a mărturisit înfuriat Stelian Fedorca, de 39 de ani.

 În faţa unui alt „oaspete” de seamă al străzii Tudor Arghezi, sediul Microsoft, gropile sunt imposibil de ocolit, mai ales că pe partea stângă nici parcarea nu este foarte bine delimitată iar maşinile parchează alandala, iar pe partea dreaptă se află o benzinărie care „mânâncă” din spaţiul pietonal. 



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite