Câinii şi trotuarele necurăţate aduc amenzi bucureştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii Capitalei care deţin animale de companie dar nu au acordul vecinilor, precum şi cei care nu îşi spală trotuarul din faţa blocului vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei.

Pentru a ţine un câine în propria locuinţă, iubitorii de animale vor fi nevoiţi să ţină cont de părerile vecinilor. Cei care deţin deja un animal de companie în casă vor avea la dispoziţie un termen de 30 de zile pentru a cere acordul în privinţa animalului.

Aceleaşi amenzi vor putea fi aplicate şi pentru cei care nu deţin, pe domeniul public, atunci când îşi plimbă animalele de companie, materialele necesare - făraş, mătură, pungă - pentru curăţarea locului şi a dejecţiilor fiziologice ale animalului.
Proiectul interzice creşterea sau întreţinerea, în Bucureşti, în gospodării individuale, a animalelor şi păsărilor pentru consum, piele, blană şi tracţiune, a albinelor, viermilor de mătase şi asimilate acestora.

Amenzi pentru trotuarul murdar
De asemenea, bucureştenii vor fi amendaţi şi dacă nu îşi vor spăla trotuarul din faţa blocului, conform unui proiect de hotărâre privind normele de salubrizare şi igienizare a Capitalei.

Bucureştenii vor avea obligaţia ca în fiecare sâmbătă între orele 9.00 şi 12.00 să cureţe trotuarele din faţa caselor. Persoanele juridice vor avea program de spălat trotuarul în fiecare luni, între aceleaşi ore.
 
Dacă persoanele fizice aparţin unor culte religioase, care au ca zi de sărbătoare sâmbăta, proiectul prevede ca "prestaţia“ să fie făcută în următoarea zi lucrătoare, în aceleaşi condiţii menţionate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite