Bucureşti: Cadourile ratate, vândute pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi români scapă de darurile primite de Crăciun prin intermediul site-urilor de vânzări online. Oricui i s-a întâmplat să primească un cadou care să-l dezamăgească. Variantele de a scăpa, însă, de cele mai inutile dintre ele sunt numeroase.

Aţi primit un CD plin cu melodii care vă zgârie timpanele, un parfum imposibil de mirosit sau o bluză prea roz care vă face să arătaţi precum o bomboană fondată?

Cele mai ridicole cadouri pe care le-aţi găsit sub brad pot deveni un troc convenabil cu ajutorul internetului. Piaţa site-urilor unde se pot vinde produsele inutile primite în perioada Crăciunului este amplă.

Astfel, de la orice manufactură chinezească până la cele mai originale şi fiţoase obiecte, toate le puteţi ceda contra cost pe internet, pe site-uri precum eBay.com, okazii.ro, piatadeschimb.ro, totcedoresti.ro, anunturipenet.ro sau pe site-ul studenţilor din Regie, la secţiunea bazar.Există şi varianta în care puteţi face schimb de marfă, de exemplu pe dasiprimeste.ro.

Şi aurul se returnează
Şi marile magazine sunt pregătite să ramburseze banii înapoi, în termen de 30 de zile, pentru marfa cumpărată înaintea sărbătorilor, dacă aceasta a fost păstrată în ambalajul original, dacă s-au menţinut etichetele intacte, la fel şi bonul fiscal. Fie că vorbim de haine pentru femei sau bărbaţi sau accesorii.

Un caz particular îl reprezintă magazinele care comercializează lenjerie intimă, precum Jolidon, al cărui politică nu impune un termen de restituire al desuurilor pe care le consideraţi „ratate". Mai există situaţia în care poate cineva drag, cu intenţii bune, nu a făcut rabat şi a investit o mică avere într-o bijuterie care ţie nuţi place. Lanţul de bijuterii şi ceasuri Cellini, de exemplu, practică rambursarea doar pentru obiectele din aur şi doar pe o perioadă de o lună de zile de la achiziţionare.

Modă preluată din Occident
Site-urile de vânzări online din străinătate sunt asaltate de anunţuri privind cadourile de Crăciun nedorite pe care particularii vor să le vândă. Este un fenomen care ia amploare în fiecare an, a anunţat, ieri, site-ul francez ZDNet. Produsele puse în mod obişnuit în vânzare sunt obiectele culturale (cărţi, CD-uri, DVD-uri, jocuri video).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite