Bucureşti: Cadou de Ziua Naţională: ore suplimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce zeci de mii de bucureşteni au sărbătorit ieri cu fasole, cârnaţi şi parade, constructorii de la Pasajele Lujerului şi Victoriei au ales să muncească 11 ore. Muncitorii s-au ales în zi festivă cu bani în plus la salariu, iar angajatorii cu progresarea lucrărilor, astfel încât să respecte termenele de finalizare stabilite în contractele cu Administraţia Străzilor.

Angajaţii firmei Tehnologica Radion, cea care este plătită de Primăria Capitalei să reabiliteze Pasajului Lujerului, au lucrat ieri de la ora 7.00 la 18.00. Alţi 20 de muncitori de la Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti montau panouri de tablă specială în Pasajul Victoria din centrul Bucureştiului.

Niciunul dintre aceştia nu îi invidia pe cei care aveau liber şi petreceau în apropiere, în zona Arcului de Triumf. Mai mult, ei ţineau să explice cât de bună este tabla cu care lucrau. „Este o tablă foarte bună, mai ales că are protecţie împotriva vopselurilor colorate. Chiar dacă se poate scrie cu spray, se va putea curăţa foarte uşor“, a explicat unul dintre inginerii de pe şantier.

Lucrările au avansat, astfel încât la 15 decembrie pasajul va fi terminat la termen. „Astăzi (ieri, n.r) am mâncat din pachet şi a fost o zi normală. Şefii nu ne dau liber pentru că trebuie să terminăm în două săptămâni“, a spus Cristian Cosma, muncitor.

Iluminatul a fost refăcut
Cei mai mulţi dintre muncitori nu se plâng nici că familiile petrec fără ei, pentru că roadele le vor culege în ziua salariului. La cei 1.500 de lei se va adăuga şi contravaloarea orelor suplimetare, ce se plătesc cu 10 lei. „Familia nu se supără că lipsesc de acasă.

Pentru ei lucrez şi oricum suntem plătiţi pentru că stăm peste program. Suntem mulţumiţi că avem de lucru“, a mărturisit Florin Găină, în timp ce schimba o gură de canal din Pasajul Victoria.

În timp ce parada de Ziua Naţională de la Arcul de Triumf se încheia, muncitorii terminaseră de lipit banda reflectorizantă, schimbaseră gurile de canal şi uram să  placheze marginile cu granit. „Luminile din pasaj sunt montate în proporţie de 20%. La intrare va fi montat un panou cu afişaj electronic.

Nu s-a umblat la structură, iar carosabilul este gata“, a adăugat şeful lucrărilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite