Bunurile sechestrate de Fisc, chilipir pentru cunoscători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bună parte din marfa confiscată de Poliţie şi Garda Financiară se vinde şi cu 75% mai ieftin într-un depozit din Grozăveşti. Reprezentanţii Fiscului spun că numărul celor care cumpără de aici haine, dulciuri şi băutură a crescut semnificativ din cauza crizei.

Depozitul Fiscului, din Capitală, care se află situat în fosta fabrică de ţigarete din Grozăveşti, seamănă mai degrabă cu un talcioc, cu marfă plasată direct în containere sau agăţată pe diverse improvizaţii metalice. Clienţii nu se simt însă stingheri să caute prin grămezile de haine, de exemplu, mai ales când văd un preţ afişat de 7 lei ori 9 lei pentru o pereche de blugi „made in China“, sau o geacă din denim la  21 de lei.

„Am fugit de la muncă să vin aici să iau nişte hăinuţe ieftine pentru nepoţeii mei, pentru că ştiu că se închide repede“, mărturiseşte Mirel, un domn care a devenit client fidel al depozitului de aproape trei ani. Lângă el, două doamne inspectează vigilent o pereche de sandale cu toc, care valorează 9 lei, crezând că sigur au un defect dacă sunt atât de ieftine.

Vând de toate

Cele mai scumpe produse pe care le puteţi găsi în interiorul depozitului sunt electronicele. Ca să nu bateţi drumul de pomană până acolo, verificaţi înainte stocul intrând pe site-ul ministerului de finanţe.



FOTO: Cumpărătorii au de ales dintr-o gamă largă de produse


„Ni s-a întâmplat ca lumea să vină să cumpere laptopuri la superpreţ pentru că au auzit din vorbă-n vorbă că găsesc aici, dar să plece dezamăgiţi pentru că nu au găsit. Ar fi indicat să consulte stocul înainte, pentru că aceste produse se vând cele mai repede“, explică şeful biroului de presă al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), Ionuţ Cuc.

Spre exemplu, acum puteţi găsi în depozit o bicicletă de fitness ultraperformantă care costă 1.000 de lei, al cărei preţ a fost redus de la 1.500 de lei, sau un procesor de sunet care se vinde cu 300 de lei, de la 450. Preţurile se reduc progresiv, începând cu 30% şi pot ajunge până la 75% din preţul iniţial.

Maşini de lux scoase la licitaţie


În curtea din spatele depozitului se află şi un adevărat parc de maşini de lux, cu Audi şi Mercedes, care au intrat de câteva zile sub evaluare. În trei săptămâni li se vor pune un preţ, tot sub cel a pieţei, şi vor fi scoase la licitaţie.



FOTO: Produsele confiscate sunt vândute la mai bine de jumătate din preţ

image
image


În ceea ce priveşte modul în care marfa de la depozit poate fi achiziţionată de clienţi, procedeul s-a simplificat. Cumpărătorul nu trebuie să mai meargă cu lista de produse la Administraţia Financiară pentru a i se elibera o factură. Acum, clientul completează direct la depozit o foaie fiscală cu lista de produse alese şi i calculează contravaloarea lor, după care emite o semnătură şi primeşte marfa. Magazinul este deschis doar marţea şi joia, între 9 şi 15.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite