Bucureşti: Bugetul lui Oprescu a fost aprobat si aduce scumpiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii generali ai Capitalei au votat ieri bugetul în forma propusă de edilul Sorin Oprescu.Biletele de autobuz şi gigacaloria se vor scumpi anul acesta.

După ce cu o zi înainte consilierii PDL anunţaseră prin vocea viceprimarului Mircea Raicu că au o serie de amendamente privind sumele alocate pentru RADET, RATB şi Stadionul Naţional la care nu vor renunţa, ieri totul a mers strună.

Atât reprezentanţii PDL cât şi cei ai PSD au anunţat încă de la începutul şedinţei că vor vota bugetul de 5,6 miliarde de lei, în forma propusă de primarul general. „Bucureştiul are nevoie de un buget care şi aşa a fost adoptat târziu.

În privinţa celor două regii şi a finanţării stadionului am ajuns la o înţelegere cu primarul că vom găsi soluţii”, a declarat viceprimarul Raicu. Consilierii au adus câteva amendamente minore la capitole precum cultură, banii alocaţi RADET-ului şi RATB-ului rămânând neschimbaţi.

Ambele bugete ale celor două regii sunt micşorate faţă de anul trecut, deşi mai toate sumele alocate instituţiilor aflate în subordinea primăriei au crescut.

Oprescu a dat asigurări totuşi că preţul biletului de autobuz se va mări doar cu un procent „insignifiant”. Din vară însă, consumatorii casnici din Capitală vor plăti 300 de lei pe gigacalorie întrucât primăria nu va mai subvenţiona preţul apei calde.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite