Capitala va avea semafoare de ultimă generaţie. Surpriză: pietonii vor adormi la stop!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 26 de intersecţii din Capitală vor fi instalate, până la sfârşitul anului, semafoare de ultimă generaţie, cu senzori ascunşi în carosabil.

Spre deosebire de semafoarele deja existente, cele care vor apărea de la primăvară vor anunţa Centrul de management al traficului când există ambuteiaje în trafic. Atunci, operatorul de serviciu va avea grijă ca semaforul să stea mai mult timp pe culoarea verde, ca să treacă valul de maşini. Decongestionare traficului aduce însă un dezavantaj de partea pietonilor grăbiţi, care vor fi nevoiţi să-şi petreacă mai mult timp la stop.

Noile semafoare inteligente, programate să fie instalate de la primăvară de către Administraţia Străzilor, se vor găsi la intersecţiile: Prelungirea Ferentari cu Bachus, Bulevardul Ghencea cu capătul liniei de tramvai numărul 41, C.A Rosetti cu Calea Victoriei şi Iuliu Maniu cu Răsăritului. Autorităţile dau siguranţa că traficul nu va fi bulversat când vor fi montate aparatele, pentru că lucrările se vor desfăşura noaptea.

Potrivit Administraţiei străzilor costurile se vor ridica până la 13 milioane de euro, iar firma care se va ocupa de lucrări va trebui să aibă grijă de semafoarele inteligente timp de patru ani.

Lucrările vor costa 13 milioane de euro iar garanţia semafoarelor  va fi pentru patru ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite