Oprescu a paralizat Capitala pentru a salva un târg de nunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul-şef al Capitalei şi-a dat acordul ca taximetriştii şi şoferii de autobuze să blocheze centrul oraşului în aceeaşi zi în care rămânem fără metrou. Taximetriştii ar fi vrut să se adune în Piaţa Constituţie marţea viitoare, primarul însă le-a dat aprobare pentru mâine şi poimâine deoarece în ziua aleasă de aceştia locul este ocupat de un târg de nunţi.

Transportatorii din Bucureşti şi-ar fi dorit să protesteze în aceeaşi perioadă cu colegii lor din ţară, adică în perioada 24-26 martie. „Nu ni s-a dat autorizaţie din cauza unui târg de mirese care va avea loc în perioada aceea în Piaţa Constituţiei", ne-a declarat preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Tranportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu. După negocieri cu reprezentanţii Primăriei şi ai Jandarmeriei, taximetriştii au primit învoire să blocheze cu cele 7.000 de maşini centrul Bucureştiului, de la Piaţa Victoriei până la Piaţa Presei Libere.

„Şi mai bine! Noi cerusem în Constituţiei, dar am primit chiar în faţa Guvernului", spune Ştefănescu. Astfel, mâine şi poimâine, între orele 10.00 şi 15.00, bucureştenii ar fi bine să evite bulevardul Kiseleff, de la Muzeul Antipa la Piaţa Presei Libere. Mai mult, preşedintele COTAR susţine că e posibil ca taximetriştii să nu respecte orele stabilite pentru protest. „Dacă nu se rezolvă nimic, oamenii nu vor pleca. Ar fi mai bine să mă duc să plătesc deja amenda la Jandarmerie pentru nerespectarea autorizaţiei", a avertizat Ştefănescu.

Primăria: „Am ales răul cel mai mic"

image

Poimâine, în timp ce taxiurile vor bloca centrul oraşului, traficul subteran va fi şi el oprit de greva sindicaliştilor de la metrou. Trenurile nu vor circula până la ora 16.00. „Când am dat autorizaţia pentru protestul taximetriştilor nu am ştiut de cel al sindicaliştilor de la metrou", ne-a declarat secretarul Primăriei Capitalei, Tudor Toma. Autorizaţia în cauză a fost însă semnată de primarul Sorin Oprescu la 10 martie, adică la o zi după ce sindicaliştii de la metrou anunţau data la care vor face grevă generală. În ceea ce priveşte locaţia, Toma spune că „am ales răul cel mai mic". „Iniţial voiau să meargă din Nordul Capitalei până în Piaţa Constituţiei. Un asemenea demers ar fi blocat complet centrul Capitalei, nu am mai fi avut acces la Gara de Nord sau Spitalul de Urgenţă", a mai explicat Toma.

Colac peste pupăză: asfaltarea

Pe lângă cele două proteste, traficul Capitalei mai este blocat şi de o serie de lucrări de asfaltare care au început ieri pe 22 de artere, multe dintre ele fiind străzi cu trafic intens, precum Bulevardele Eroilor, Iuliu Maniu, Unirii, Tineretului, Bucureştii Noi, Drumul Taberei şi Eroii Revoluţiei.

Ce spun şoferii:

„Din Berceni până la Dristor am făcut 40 de minute. În zona asta este mereu aglomerat. Pierd zeci de minute în drum spre servicu“
Florin Sofia
Cartier Dristor

image



„Am plecat de acasă de vreo 35 de minute şi încă sunt prins în trafic. Nu vreau să mă gândesc cum va fi mâine cu greva asta“
Alexandru Bujur
Zona Brâncoveanu

image



„E aglomeraţie mereu şi peste tot în Bucureşti. Până acum nu s-a luat nicio măsură, aşa că nu mai am nicio speranţă“
Mircea Cantacuz
Piaţa Iancului

image



„Suntem obişnuiţi cu traficul ăsta de coşmar. Nimeni nu ia nicio măsură, aş că ne-am săturat să mai înjurăm“
Duran Guran
Piaţa Muncii

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite