Bucureştiul, împânzit de târguri de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeţi unde sunt târguri în această perioadă.

La Piaţa Romană, alături de ouă din lemn pictate, lumânări colorate în formă de ouă, coşuleţe cu iepuraşi şi pui artificiali, care stau pe un strat improvizat de iarbă şi flori, icoane şi îngeraşi din ceramică, se găsesc şi ciorapi de damă, portofele, beţişoare parfumate, muşamale, eşarfe, bijuterii şi nelipsitele pietre semipreţioase şi cristale, într-un amestec foarte colorat. Dar şi aici mai există câte un demers artistic, fiind oferite, de exemplu, şi mici tablouri şi felicitări cu pictură pe pânză, cu motive de primăvară, transmite Mediafax.

Un târg improvizat este şi în Piaţa Revoluţiei, iar în Parcul Cişmigiu, Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti din cadrul Primăriei a anunţat o ofertă de produse şi obiecte tradiţionale, o expoziţie de flori cu vânzare, dar şi un program artistic, cu spectacole susţinute de grupuri de copii, ansambluri folclorice şi fanfare.

Librăriile Cărtureşti vin, de asemenea, cu produse şi oferte speciale "pentru încântarea papilelor şi desfătarea intelectului după un post lung", la Târgul Cărtureştilor, ediţia de Paşte, de vineri până pe 23 aprilie. Oferta include cărţi de gastronomie "cu reţete demne de festinul culinar al sărbătorii", vinuri, ciocolată artizanală, muzică, filme şi cărţi "alese pe sprânceană", ceramică populară din Marginea, Horezu, Maramureş, Muntenia, ouă încondeiate din Bucovina şi coşuri cu bunătăţi.


 Muzeul Ţăranului Român şi Muzeul Satului.

La Muzeul Satului este creat un întreg eveniment de trei zile, de vineri până duminică, "Floriile cu bucurie", pe lângă târg, vizitatorii putându-se bucura de reprezentaţiile mai multor grupuri folclorice şi cântăreţi de muzică populară şi religioasă, reuniţi pentru această sărbătoare. La rândul lor, meşterii au venit cu icoane pe sticlă sau pe lemn, ouă încondeiate, ceramică şi alte produse, ce pot constitui un cadou, alături de preparate din gastronomia tradiţională (cozonac, pască, produse din carne, magiun, şerbet), produsele bio (miere, propolis, ceaiuri din plante), vin şi flori.

În aceeaşi perioadă, o altă desfăşurare de forţe are loc la Muzeul Ţăranului, unde olari, fierari, cioplitori, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar şi ţesătoare, împletitoare, încondeietoare îşi prezintă produsele în cele două curţi şi pe alee. Unii poartă costume tradiţionale şi fac demonstraţii sub ochii vizitatorilor care descoperă că şi un obiect de care se pot servi în bucătărie poate fi o operă de artă. Un sculptor în os şi corn are obiecte decorative şi accesorii, dar şi solniţe şi alte recipiente pentru alimente, minunat lucrate, despre care spune că vor rămâne şi după el.





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite