Bucureşti, o capitală de două stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala României a fost inclusă în ghidul verde Michelin al oraşelor europene pentru anul 2011. Cotat cu două stele din trei posibile, Bucureştiul nu beneficiază de o descriere foarte bună. Autorii ghidului avertizează vizitatorii de traficul infernal şi clădirile prost amplasate.

Creşterea numărului de turişti care vizitează anual Bucureştiul, capacitatea ridicată de cazare a hotelurilor, includerea Capitalei în ofertele City Break din marile oraşe, precum şi inaugurarea în 2011 a trei mari obictive de infrastructură, Stadionul Naţional Arena, Pasajul Basarab şi terminalul Schengen al Aeroportului „Henri Coandă“, sunt, în opinia operatorilor de turism, câteva dintre criteriile care i-au determinat pe autorii ghidului Michelin „Main Cities of  Europe 2011“ să aducă Bucureştiului două stele.

Menţionată în prestigiosul ghid Michelin, capitala României este descrisă ca un oraş aglomerat, dar care te poate cuceri dacă ai răbdare să-l descoperi. „Este uşor să nu iubeşti această metropolă balcanică care a suferit de-a lungul timpului, ambuteiajele sale, clădirile sale care nu se potrivesc una cu alta, prost plasate… E nevoie de timp, uneori de o vreme potrivită pentru ca vizitatorul să o înţeleagă“, avertizează autorii ghidului. În ciuda acestor puncte negre, Bucureştiul merită totuşi vizitat pentru muzee şi obiectivele de artă în opinia celor care au întocmit ghidul: „Cu muzeele sale de calitate, cu bisericile sale cizelate şi palatele sale neoclasice, Bucureştiul poate să-i mulţumească pe amatorii de artă“.

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) din România se declară multumiţi de această performanţă, însă consideră că Bucureştiul ar merita mai multă atenţie din partea autorităţilor. „Este un pas pozitiv că un astfel de ghid ne-a acordat atenţie, dar, sigur, că atât Ministerul Turismului cât şi autorităţile locale trebuie să promoveze mai mult Capitala ca oraş turistic, dar şi ca mediu de afaceri“, a declarat vicepreşedintele Regionalei Bucureşti-Ilfov a ANAT, Mihai Toncescu. El a mai menţionat că ghidul Michelin este unul dintre cele mai importante în domeniu.

Recomandări de trei stele

Prima dintre propunerile de trei stele ale autorilor prestigiosului ghid este Biserica Stavropoleos. Edificiul este considerat o „bijuterie“ şi beneficiază de cea mai amănunțită descriere. A doua recomandare este Muzeul Naţional de Artă, din Palatul regal de pe Calea Victoriei. Acesta primeşte însă o singură stea, ceea ce nu-i permite să intre în competiţie cu marile muzee europene. Muzeul Ţăranului Român este ultima dintre recomandările Michelin.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite