GALERIE FOTO Bucureştenii se pot „da pe gheaţă“ în orice zonă din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patinoarele din Parcurile Tineretului şi Herăstrău se deschid astăzi la ora 15.00, respectiv 16.00 după ce, zilele trecute, au fost deschise patinoarele din Drumul Taberei, Cişmigiu şi Unirii. Pasionaţii de patinaj în aer liber îşi pot serba zilele de naştere direct pe gheaţă anul acesta. Patinoarul din Drumul Taberei le oferă clienţilor această posibilitate.

gd,ghwjkqsah

Patinoarul din Cişmigiu FOTO: D. Costanda

După ce, zilele trecute, au fost deschise patinoarele din Drumul Taberei, Cişmigiu şi Unirii, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) le va deschide astăzi şi pe cele din Parcurile Tineretului şi Herăstrău.

Astfel, pasionaţii acestui sport vor avea câte un spaţiu în fiecare zonă a oraşului. Patinoarul din Tineretului este amenajat la intrarea dinspre Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai“şi se deschide astăzi la ora 15.00. Programul va fi de luni până duminică de la 9.30 la 22.00.

Copiii plătesc 10 lei pentru un bilet de intrare, iar adulţii - 15 lei, în această sumă fiind inclusă şi închirierea patinelor, dar şi petrecerea timpului nelimitat pe gheaţă.

jkhkjhkj

Patinoar Unirii FOTO: Petrică Tănase

Program până la miezul nopţii
Tot astăzi, dar de la ora 16.00, se deschide şi patinoarul din Parcul Herăstrău, care este amenajat la intrarea dinspre Şoseaua Nordului. Accesul este permis aici de luni până joi şi duminică, de la ora 10.00 până la ora 21.00, iar programul este de câte două ore cu pauze de câte o oră, pentru recondiţionarea gheţii.

Vineri şi sâmbăta patinoarul va fi deschis de la 10.00 până la miezul nopţii. Taxa de acces este de 10 lei, de luni până joi şi de 15 lei pentru sfârşitul de săptămână. Pentru închirierea patinelor, clienţii vor plăti 10 lei pentru două ore.

„După un vin fiert nu se mai simte frigul“
Bucureştenii au început să „se dea pe gheaţa“ de pe Patinoarul din Parcul Unirii încă de vineri. Cei care aleg ringul din centrul Capitalei trebuie să  plătească de luni până joi pentru accesul pe patinoar 15 lei, iar sâmbătă şi duminică 20 de lei, în timp ce închirierea şi ascuţitul patinelor costă 10 lei.

Programul este de luni până joi, de la ora 10.00 la 22.00, vineri de la 10.00 la 24.00, sâmbăta de la 9.00 la 24.00, iar duminică de la 9.00 la 22.00. Zeci de patinatori au încercat ieri gheaţa de aici, cu toate că  s-au înregistat temperaturi de sub zero grade celsius. „Este foarte distractiv, mai ales că este şi muzică bună. Frigul nu se mai simte după trei-patru ture şi un păhărel de vin fiert“, a spus Alexandru, unul dintre tinerii care se distrau ieri în Parcul Unirii şi care s-a recomandat drept „patinator amator“.   

jhdkasud

FOTO: Lucian Muntean

„La mulţi ani“, direct de pe patine
Reprezentanţii patinoarului din Drumul Taberei, care „au spart gheaţa“ anul acesta, deschizând porţile încă de la sfârşitul lunii noiembrie, au adus şi o noutate pentru acest an.

Ei le oferă clienţilor posibilitatea de a-şi serba ziua de naştere sau orice alt eveniment pe patine. „În general organizăm petreceri-surpriză în complicitate cu prietenii sărbătoriţilor. Ultima petrecere de acest fel a început prin a-l da afară de pe patinoar pe sărbătorit, spunându-i că a încălcat o regulă. La ieşire îl aşteptau toţi prietenii care i-au cântat <la mulţi ani> şi i-au dăruit un tort“, a explicat unul dintre managerii patinoarului, Iulian Burcescu.

El a mai spus că un bilet de intrare costă 10 lei în cursul săptămânii şi 15 lei în weekend, iar programul este de două ore cu pauze de câte o oră.


Patinoarul din Cişmigiu, cel mai mare 
Cel mai mare patinoar din Capitală (3.000 de metri pătraţi), cel din Parcul Cişmigiu, s-a deschis de la 5 decembrie. Amatorii vor plăti pentru intrare 10 lei de luni până joi şi 15 lei la sfârşit de săptămă. Pentru închirierea patinelor vor plăti 10 lei pentru un program de doua ore.

Programul este de luni până joi şi duminică de la ora 10.00 până la ora 21.00, iar vineri şi sâmbătă, de la ora 10.00 la 24.00. Intrarea este gratuită în timpul săptămânii pentru primele două ore de program, de la 10.00 la 12.00. Pe lângă atuul accesibilităţii, datorat situării în centrul Capitalei, patinoarul de pe lacul Cişmigiu beneficiază de decorul natural deosebit, al unuia dintre cele mai frumoase parcuri din Bucureşti
 

jkhkjsgd
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite