Bucureştenii pot închiria biciclete doar cu buletinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă s-au deschis în parcurile din Capitală mai multe centre de unde pot fi închiriate gratuit biciclete. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a promis că anul acesta vor fi refăcute toate pistele de biciclişti şi va fi înfiinţată o pistă specială spre Grădina Zoologică.

Centrele I'Velo din parcurile Herăstrău, Tineretului şi Izvor din Bucureşti au fost deschise astăzi în cadrul lansării programului "I love Velo" 2011. Organizatorii proiectului, Asociaţia Green Revolution împreună cu Raiffeisen Bank, spun că programul, care a fost început în 2009, a fost un succes în primii doi ani.

image

Sute de bucureşteni au stat la coadă pentru a închiria o bicicletă.

"Anul trecut au fost aproximativ 200.000 de utilizatori în toată ţara din care peste 130.000 în Capitală. Oamenii vor să se plimbe cu bicicleta, important este să aibă şi unde. Sperăm ca primarii să dea importanţa cuvenită opţiunii cetăţenilor de a folosi un mijloc de transport nepoluant şi să le ofere condiţii, parcări şi piste”, ne-a spus Bogdan Ionete, coordonatorul proiectului “I Love Velo” Bucureşti. Peste 2.000 de bucureşteni au închirat ieri biciclete în centrele din parcurile Capitalei. 


“Cei care vor deteriora bicicletele vor plăti”


Centrele vor fi deschise zilnic, între orele 10.00 şi 22.00 şi sunt disponibile aproximativ 1.800 de biciclete care pot fi închirate doar pe baza actului de identitate. “Cei care vor deteriora bicicletele vor plăti sume cuprinse între 10 lei şi 30 de lei, în funcţie de gravitate”, ne-a mai spus Bogdan Ionete.
Organizatorii sunt la adoua lansare de acest fel de anul acesta, săptămâna trecută Asociaţia Green Revolution împreună cu Raiffeisen Bank au deschis două centre, unul la Politehnica şi unul la ASE, de unde doar studenţii pot închiria gratuit biciclete.

image

Cei care închiriază o bicicletă de la centrele I'Velose trebuie să o returneze după două ore.

Lansarea programului "I love Velo" 2011 a fost marcată printr-un tur de biciclete pe traseul Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Bulevardul Kiseleff, statuia Aviatorilor, la care a participat şi Primarul Sorin Oprescu. Edilul a promis că anul acesta vor fi refăcute toate pistele de biciclişti, iar municipalitatea are în proiect o pistă specială până la Grădina Zoologică.


Marşul bicicliştilor la Ora Pământului


Ora Pământului va fi sărbătorită în această seară în Capitală prin tradiţionalul marşul “Earth Hour” al bicicliştilor. Sute de biciclişti au plecat la ora 17.30 din Piaţa George Enescu pe traseul Bulevardul Magheru, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf după care s-au întors la ora 17.00 înapoi în Piaţa George Coşbuc.

După ora 20.00, în aceeaşi piaţă, vor avea loc concerte unplugged cu Sistem şi Corul Sound iar la ora 20.30 mai multe instituţii vor stinge luminile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite