Bucureştenii nu gustă ofertele „de campionat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microbiştii din Capitală nu s-au înghesuit ieri în localuri ca să vadă primul meci de la Campionatul Mondial de Fotbal. Doar câteva zeci de persoane se adunaseră în faţa celor 17 plasme instalate în zona fast-food a mallului Sun Plaza din cartierul Berceni.

Prima partidă din Campionatul Mondial de Fotbal 2010, dintre Africa de Sud şi Mexic, nu a adunat prea mulţi bucureşteni în zona cu restaurante de la primul etaj al mall-ului. Spaţiul este amenajat cu 17 plasme, dintre care, una pe leduri de 4/3 metri. Organizatorii sunt însă optimişti şi sunt convinşi că începând de zilele următoare toate locurile vor fi ocupate. „Fiind prima zi este normal să nu vină prea mulţi. Unii nu ştiu că am pus plasme, iar alţii probabil aşteaptă să joace echipele mai importante “, a spus un reprezentant al mallului.

Rică Răducanu a jucat cu fanii
Cel care a adunat mai mulţi pasionaţi de fotbal a fost Rică Răducanu, care a venit pregătit să-i înveţe câteva jonglerii pe tinerii care au avut curajul să intre pe teren alături de el. În jur de 30 persoane, printre care şi câţiva copii, au concurat pentru premiile puse în joc pe terenul amenajat pe esplanada de la intrarea Văcăreşti: echipamente sportive, ghete de fotbal şi o minge cu autograful lui Rică Răducanu. Timp de o lună aici se poate juca fotbal alături de alţi invitaţi speciali.



Pronostic corect, consumaţie gratuită
La terasele de cartier din Capitală, câţiva microbişti se „antrenau“ cu bere rece şi aşteptau nerăbdători să vadă dacă pronosticul dat de ei este şi cel câştigător. 
Pe lângă ecranele LCD, plasmele şi sonorizarea profesională, localurile se întrec, timp de o lună, în oferte şi concursuri. Cele mai multe terase unde se pot vedea meciurile se află însă în centrul oraşului. De exemplu, clubul Tephra din zona Brezoianu, pune la dispoziţie şapte ecrane cu sonorizare profi, dar şi o ofertă. „Cine reuşeşte să dea înainte de începerea meciului pronosticul corect are consumaţia gratuită“, a explicat Cristian Popa, administratorul terasei.
La Berestroika, ofertele sunt mai variate: concursuri de ping pong pe beri, concerte în pauzele de meci şi beri gratis. În cartierul Colentina, microbiştii pot alege restaurantul Mărgineni, unde, deşi nu sunt oferte speciale, patronul se laudă cu cele mai mici preţuri. „Întotdeauna, la meciuri, am terasele pline. Nu pentru oferte, ci pentru că avem preţuri mici. O bere este 5 lei, cafeaua 4 lei, pizza 12 lei, salatele 4 lei, iar micii costă 2 lei“, spune Mihai Munteanu, patronul restaurantului.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite