Bucureştenii, „păcăliţi“ de panourile de la metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După finalizarea lucrărilor de modernizare, de la sfârşitul anului trecut, în toate staţiile de metrou cu mai multe magistrale au fost instalate panouri informative care ar trebui să le arate călătorilor în cât timp vin trenurile la cealaltă magistrală.

De câteva săptămâni însă, bucureştenii care circulă zilnic cu metroul şi schimbă magistrala la staţia Piaţa Unirii se plâng că acestea nu mai funcţionează, ba mai mult, le arată informaţii eronate. De exemplu, azi-dimineaţă panourile din pasaj arătau că trenul care circulă în direcţia Dimitrie Leonida va ajunge în staţie în 2 minute. În schimb, acesta era fix pe punctul de a pleca din staţie. Conducerea Metrorex a anunţat însă ca o anumită perioadă de timp, până vor fi reglate, este posibil să funcţioneze decalat.

„Timpul arătat pe panouri nu coincide cu mersul trenurilor pentru că încă sunt în probe“, au declarat reprezentanţii Metrorex.

Trenul către Berceni, tot timpul „în staţie”

„Nu mă mai iau după ecrane pentru că sunt decalate. Mă uitam într-un timp, dar am realizat că alerg degeaba până la linia cealaltă şi de fapt îl pierd“, a spus un tânăr care circulă zilnic cu metroul şi schimbă de la magistrala 1 de la Unirii către cealaltă linie.
De asemenea, pe panoul de la magistrala 1, pe care ar trebui afişate minutele pentru magistrala 2, trenul către Berceni arată că este în permanenţă în staţie. Situaţia este aceeaşi şi la Piaţa Victoriei, Gara de Nord, dar şi la Eroilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite