Bucureştenii, obligaţi să-şi spele trotuarul săptămânal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii municipali au aprobat ieri o serie de proiecte destinate salubrizării care au fost amânate sau respinse de mai multe ori până acum, într-o şedinţă dedicată parcă special curăţării oraşului. Unul dintre proiectele aprobate prevede ca persoanele fizice să spele săptămânal trotuarul din faţa casei sau a blocului, în caz contrar riscând amenzi între 200 şi 500 de lei. În cazul blocurilor, amenda este primită de as

Aceeaşi obligaţie o au şi firmele de salubrizare, care însă vor trebui dotate cu utilaje speciale cu jet puternic de apă. „Bucureştiul este unul dintre cele mai poluate oraşe şi din cauza poziţionării geografice. În plus, traficul intens contribuie şi el la praful de pe străzi şi atunci e nevoie de această măsură“, a declarat viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu. Firmele care nu se conformează vor primi amenzi între 3.000 şi 5.000 de lei.

Fără găini în curţi şi plimbări cu căţelul fără făraş
Noile prevederi aprobate de consilierii municipali se referă şi la obligaţiile pe care le vor avea posesorii animalelor de companie. Aceştia vor fi amendaţi cu sume între 200 şi 500 de lei dacă atunci când îşi plimbă animalele de companie nu vor avea făraş, mătură şi pungi pentru curăţarea dejecţiilor acestora. De asemenea, proiectul interzice creşterea sau întreţinerea, în Bucureşti, în gospodării individuale, a animalelor şi păsărilor pentru consum, piele, blană şi tracţiune, a albinelor, viermilor de mătase şi asimilate acestora.
Un alt proiect aprobat vizează curăţarea malurilor Dâmboviţei. Acestea vor trece din administrarea sectoarelor 3,4,5 şi 6, în administrarea municipalităţii, respectiv în grija Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), care se va ocupa de amenajarea lor prin plantarea a peste 2.000 de frasini, tei, platani şi salcâmi japonezi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite