Bucureştenii, luaţi de fraieri de Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea promisiunilor făcute de primarul Capitalei în campania electorală nu au ajuns nici măcar în stadiu de proiect până acum. Sorin Oprescu a promis că mâine, 12 iulie, va prezenta bucureştenilor realizările şi nerealizările sale la doi ani după ce a fost ales primar.

Primarul Bucureştiului a declarat în urmă cu o săptămână că va prezenta mâine bilanţul activităţii la doi ani de la alegerea sa în fruntea oraşului. "Pe 12 iulie voi prezenta starea Bucureştiului. Am terminat ceea ce începuseră administraţiile precedente”, a spus Sorin Oprescu. Cele mai importante proiecte pe care Sorin Oprescu a promis, în campania electorală, că le va finaliza în timpul mandatului său sunt pasajul Basarab, autostrada suspendată, stadionul Lia Manoliu. De asemenea câinii comunitari şi parcările sunt alte probleme pe care Oprescu a promis că le va rezolva.

Doar pasajul Basarab ar putea fi gata

Din tot ceea ce a promis doar pasajul Basarab este aproape gata, asta după ce termenul iniţial de finalizare, februarie 2009. Primarul crede că cel de-al doilea termen, care va fi în noiembrie 2010, va fi respectat şi pasajul va fi terminat. Celelalte proiecte au rămas la stadiul de promisiuni. Astfel, autostrada suspendată care ar fi trebuit să aibă o lungime cuprinsă între 7,5 şi 11 kilometri, nu a fost începută nici până acum în condiţiile în care Sorin Oprescu promitea în campania electorală că până la sfârşitul anului 2008 vor fi demarate lucrările. Stadionul Lia Manoliu este finalizat în proporţie de 70% şi Oprescu spune că aşteaptă un ajutor financiar din partea Guvernului pentru a reuşi să termine stadionul până la sfârşitul anului. O altă problemă stringentă a Capitalei de care primarul spunea că se va ocupa este cea a parcărilor. În campania electorală Sorin Oprescu promitea că va construi parcări supra şi subterane. În prima jumătate a mandatului nu a reuşit decât să avizeze peste 11.700 de locuri de parcare de reşedinţă dar de construit nu s-a construit nimic, s-au făcut doar licitaţii şi proiecte şi se pregătesc autorizaţiile şi avizele.

Câinii, în continuare un pericol

Câinii comunitari, o altă problemă pentru bucureşteni, au rămas în continuare pe stradă. Reprezentanţii primăriei nu au reuşit să scadă numărul acestora şi nici nu existăvreo speranţă în acest sens în viitorul apropiat. Înaintea alegerilor, Sorin Oprescu promitea că va înfiinţa o “poliţie a animalelor”, promisiune care de asemenea nu a fost respectată. Primarul a reuşit doar să inaugureze un adăpost pentru 500 de câini, să prindă, să castreze şi să dea spre adopţie alţi 8.650 de câini comunitari. ONG-urile spun că pe stradă au rămas însă mai mult de 80% dintre câinii care erau în urmă cu doi ani.

Litigii noi în Centrul Vechi

Şi Centrul Istoric se află în continuare pe lista planurilor care par a nu se mai finaliza. În doi ani de mandat s-au reabilitat doar 4 străzi din cele 14 care se aflau în lucru. Primarul Capitalei a spus săptămâna trecută că a reziliat contractul cu Sedesa, firma care se ocupa de lucrări, şi intenţionează să facă o nouă licitaţie. Reprezentanţii firmei Sedesa spun că au făcut recurs şi că rezilierea nu a vut încă loc. Până la rezolvarea litigiului în Centrul Istoric nu se va lucra, lucrările fiind sistate din noiembrie 2009. Primarul a mai pormis că se vor construi 75.000 sau 100.000 de locuinţe sociale în maximum un an jumate după ce ajunge primar, promisiune pe care de asemenea nu a respectat-o.

Realizările lui Oprescu

Primarul general al Capitalei a reuşit în ultimii doi ani să finalizeze pasajele rutiere Unirii şi Victoriei şi au fost începute lucrările la Pasajul Lujerului. Au fost reabilitate trei străzi cu linii de tramvai, au fost acceptate operaţional semaforizările în cele 96 de intersecţii cu subsistemele aferente, au fost instalate echipamentele pentru subsistemul de Management al Transportului Public pe 302 vehicule aparţinând RATB. Peste 18.000 de metri de separatoare de trafic au fost instalate pe mai multe pe mai multe artere. Oprescu a mai reuşit să treacă 18 spitale în subordinea municipalităţii, în multe dintre ele desfăşurându-şe lucrări de reabilitare. Au fost reabilitate mai mulote obiective culturale cum ar fi Biblioteca Publică Octavian Goga – Biblioteca Metropolitană Bucuresti, Palatele Brâncovenesti de la Porţile Bucurestiului din Mogosoaia, Sala Studio a Teatrului Odeon. De asemenea, în ultimii doi ani au mai fost finalizate 12 terenuri de sport, a fost modernizat ştrandul Dâmboviţa, au fost igienizate şi reamenajate parcurile şi construite piste pentru biciclişti.

Aflaţi astăzi din Adevărul de Seară ce alte promisiuni a mai făcut Oprescu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite