Bucătăreasa care ţine post negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicoleta Bulancea, bucătăreasă la Restaurantul „La Bucur“, s-a abţinut să guste din mâncarea preparată astăzi. Deşi trebuie să gătească pentru sute de clienţi, bucureşteanca face faţă ispitei şi nu gustă din mâncarea pe care o prepară până la apusul soarelui.

Vinerea Patimilor este zi de doliu pentru creştini, pentru că atunci Iisus a fost răstignit şi a murit pe cruce. Pe lângă faptul că nu au voie să facă păcate, credincioşii nu pot să mănânce sau să bea nimic astăzi. Cel puţin aşa zice legea creştină.

Deşi mulţi dintre enoriaşi nu reuşesc să respecte „ca la carte“ învăţămintele sfinte, sunt şi unii, cu mai multă credinţă şi mai multă voinţă care ţin post negru.

Nicoleta Bulancea, în vârstă de 29 de ani, face parte din această a doua categorie. Deşi femeia lucrează ca bucătăreasă la un restaurant din zona Tineretului, din centrul Capitalei, ea nu gustă astăzi din bucatele delicioase pe care le pregăteşte.

În faţa a şase oale de mâncare din care iese un miros care-ţi lasă „gura apă“- într-una fierbe iahnie cu ciolan, într-alta ciorbă de văcuţă, - femeia taie liniştită morcovii pentru o tocăniţă.
 
Colegele gustă din ce găteşte ea

„Sunt tentată, dar reuşesc să mă abţin pentru că mă gândesc că aşa este bine. Am experienţă la gătit şi ştiu să pun ingredientele astfel încât mâncarea să iasă la fel de bună ca de obicei. În plus, am colege care nu ţin post şi mai gustă ele din ce gătesc eu“, spune bucureşteanca.

Sunt cinci bucătărese care lucrează în acest restaurant, dar doar Nicoleta ea s-a încumetat să ţină post negru. „Nu am cum să ţin post pentru că trebuie să gust din ce gătesc colegele mele. Sunt bucătăreasă-şefă şi trebuie să mă asigur că mâncarea iese bine. Oricum nu ştiu dacă mă puteam abţine să nu mănânc nimic“, recunoaşte doamna Angela.

Nici doamna Violeta, o altă colegă, nu a putut să se abţină să nu mănânce sau să nu bea ninuc. „Nu pot să nu beau niciun strop de apă. Nu cred că este important ce bagi în gură, ci ce scoţi din gură“, spune în glumă bucătăreasa, subliniind faptul că astăzi o să încerce să nu spună lucruri rele. 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite