Bucureşti: Brazii, mai ieftini de 10 de ori la ocolul silvic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţiile silvice din judeţele Argeş şi Dâmboviţa vând pomi de Crăciun la preţuri infime faţă de comercianţii din Bucureşti. Drumul cu maşina personală şi un brad tăiat în pădurile de la Ocolul Silvic din Pucioasa costă 100 lei, în total. Acelaşi pom de Crăciun în hipermarketurile din Capitală poate ajunge la 1.000 de lei.

Drumul cu maşina personală şi un brad tăiat în pădurile de la Ocolul Silvic din Pucioasa costă 100 lei, în total. Acelaşi pom de Crăciun în hipermarketurile din Capitală poate ajunge la 1.000 de lei.

Oricine vrea să cumpere un brad sau un molid şi vrea să mai economisească nişte bani poate merge la Ocolul Silvic din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa sau la Direcţiile Silvice din nordul judeţului Argeş, la Aninoasa, Câmpulung, Curtea de Argeş, Domneşti sau Rucăr.

24 de lei bradul de Pucioasa

Brazii de la Pucioasa se dau în funcţie de mărime. Astfel, un pom de Crăciun cu înălţimea între 0,7 şi 1,3 metri costă 24 de lei bucata, cei între 1,3 şi 2 metri sunt 30 de lei, iar pentru pomii cu înălţimea de până la 3 metri scoateţi din buzunar 36 de lei.

La această pepinieră se pot cumpăra şi molizi, iar preţurile sunt aproape de două ori mai mici decât cele pentru brazi.

Brad de fiţe în Capitală

Preţul unui pom de Crăciun se schimbă însă în centrele comerciale din Capitală. În hipermarketuri, un brad de peste 180 de centimetri costă 1.000 de lei. Astfel, pentru bucureşteni, varianta cea mai convenabilă ar fi un drum dus-întors de 100 de kilometri la Ocolul Silvic din Pucioasa.

La un calcul simplu, drumul până lângă Tîrgovişte costă 64 de lei, respectiv banii pentru 16 litri de benzină. Adăugaţi 24 de lei, preţul unui brad pus în vânzare de către stat şi, în total, scoateţi din buzunar 88 de lei.

Iubitorii Sărbătorilor de Iarnă din Ilfov sau Bucureşti îşi pot cumpăra brazi mai ieftini de la Ocolul Silvic de pe strada Ştefăneşti din oraşul Voluntari.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite