Bloggerul Răzvan Pascu pleacă la „Capătul Pământului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de doar 26 de ani va pleca mâine spre Ushuaia, cel mai sudic oraş al lumii. Răzvan va zbura pe coasta de vest a Americii de Sud, la Santiago de Chile, iar în 24 zile va coborî spre Patagonia şi Ţara de Foc.

Traseul temerarului include Mendoza (Argentina), locul de unde se poate observa vârful Aconcagua, cu o înălţime de peste 6.700 de metri, apoi spre Conception (Chile), Bariiloche (oraşul ciocolatei), gheţarul Păeritp Moreno, El Calafate, Punta Arenas (Chile) şi Ushuaia. De acolo Răzvan se va îndrepta spre Buenos Aires şi Montevideo. „Mi-am cumpărat bilşetul de avion cu şapte luni în urmă. Niciodată nu plec cu agenţii de turism, ci pe cont propriu. În weekend eu urmăream ştirile să văd ce se întâmplă pe aeroporturi. Vreau să vaăd pinguinii din Ushuaia, cel mai sudic oraş al lumii. Mi-am cumpărat nişte ghiduri de călătorie. Aşa cum m-am descurcat în China, aşa o să mă descurc şi acolo“, a spus Răzvan Pascu.

Pasionat de călătorii, Răzvan va porni pe urmele celebrului explorator român Iulius Popper. El va trece de la peste 30 de grade în Santiago de Chile la 0 grade în regiunea gheţarului Perito Moreno, de la plajele din Valparaiso unde în noaptea de Anul Nou se strâng peste un milion de oameni, la Ushuaia, cel mai sudic oraş al lumii cu câteva zeci de mii de locuitori. Astfel, el va porni într-o aventură a extremelor.

Vocaţia călătoriei

Tânărul scrie pe cele trei bloguri ale sale (www.ponturibune.ro, www.stiuunloc.ro şi www.razvanpascu.ro) impresii din locurile pe care le vizitează. Europa întreagă, Egipt şi un colţ din Asia sunt desenate în cuvinte de tânărul „pribeag“.  Răzvan lucrează de patru ani într-o multinaţională, însă asta nu l-a împiedicat să încerce să-şi pună pe picioare o mică afacere, exploatând zona de internet. Astfel, a creat cele trei bloguri, reuşind să îmbine pasiunea sa pentru călătorie cu ideea de a face bani.



Foto: Răzvan Pascu pe Marele Zid Chinezesc

„Am pornit în ideea de a face bani, iar scopul meu a fost acela de a creşte traficul fără spamuri. Aşa cu trei site-uri e mai uşor pentru că le fac trimiteri de la unul la altul“, explică tânărul. Acum a ajuns la un trafic de 7.000 de vizitatori zilnic pe cele trei site-uri. Timpul său şi-l împarte între serviciu, bloguri şi călătorii. „Toată lumea mă întreabă cum reuşesc. Cu multe sacrificii, nu prea ies în oraş şi prefer să mă ocup de site-uri. Mi-am propus însă ca pe site-urile mele să nu public politică, pornografie şi cancanuri, targetul meu este reprezentat de oameni din multinaţionale“, povesteşte Răzvan. Dacă ar sta degeaba s-ar urca pe pereţi, motivează tânărul întreprinzător, iar pentru că îi place foarte mult ceea ce face nu simte efectele sacrificiilor.

Muncă de jurnalist


Pentru a-şi susţine mica afacere, Răzvan face adesea şi muncă de jurnalist: reportaje de călătorie, dar şi intreviuri. Tematica celor trei bloguri este diferită, astfel, pe blogul său personal, www.razvan pascu.ro, el abordează şi subiecte de interes larg, subiecte economice sau de actualitate, folosindu-se de experienţa lui de economist. Pe www.stiuunloc.ro publică articole despre locuri din România, pe care nu le-a vizitata neapărat, iar pe celălalt, www.ponturibune.ro, prezintă diferite părţi ale lumii pe care le-a testat pe pielea lui.

China, o lume altfel

Toate excursiile pe care le face Răzvan sunt pe cont propriu, din banii pe care îi câştigă. Ultima călătorie pe care a făcut-o a fost în China, unde a avut surpriza să descopere o altă lume, complet diferită de ceea ce-şi imagina că ar fi acolo. „Am plecat cu nişte prejudecăţi, însă am rămas surprins de ce am descoperit acolo. E o ordine şi o disciplină extraordinară. A fost interesant acolo, pentru că în China sunt blocate platformele de bloguri şi de socializare. A fost mai greu să postez pe blog, dar am reuşit cu un artificiu prin email“, povesteşte tânărul.  Investiţia sa a fost minimă, ridicându-se la câteva sute de euro.


PROFIL
Născut: 15 februarie 1985, la Brăila
Studii: Academia de Studii Economice, Marketing
Pasiuni: călătoria
Familie: este singur la părinţi.



Bucureşti: Răzvan Pascu la Marele Zid Chinezesc
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite