Bloggeri la vârsta a treia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii imobilului 12K, de pe strada Ştefan Burileanu din cartierul Aviaţiei,  comunică de câteva luni printr-un avizier virtual. Deşi foarte mulţi sunt pensionari, ei sunt în pas cu moda şi îşi plătesc online chiar şi întreţinerea. Asociaţia de locatari are deschis un cont unde oricine îşi poate plăti întreţinerea prin internet- banking.

„Pe jumătate dintre ei i-am învăţat cum se foloseşte acest sistem. Bătrânii au fost mai suspicioşi la început, dar acum le place “, spune amuzat Ştefan Vladu (27 de ani), preşedintele blocului. În plus, în felul acesta, nu sunt suspiciuni că administratorul poate fugi cu banii.

Problemele de pe scară, dezbătute pe blog


Cele peste 70 de familii consultă pe blog lista de întreţinere,rezumatul şedinţelor de comitet, eventuale avarii şi chiar probleme de pe scară. „Ne ajunge doar un tomberon?“,  este una dintre întrebările postate recent pe bloc12k.blogspot.com. „De circa o lună, cineva a furat două tomberoane de la noi de la scară. Nu ştiu dacă să cumpărăm altele noi până nu punem la punct un sistem antifurt. Încerc să sfătuiesc locatarii să utilizeze cum trebuie un tomberon“, explică preşedintele pe blog.

Existenţa e-avizierului, din octombrie 2009, a mobilizat mai multă lume decât de obicei. Astfel, de fiecare dată când se cere pe blog colectarea unei sume de bani pentru diverse reparaţii, implicarea este mai mare. Grupurile de discuţii nu se desfăşoară doar pe blog. Acestea au loc şi pe Twitter, unde postările sunt mai dese.

Proporţia locatarilor pe care Ştefan i-a „conectat“ la această metodă interactivă de gospodărire este formată, însă, în mare parte din tineri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite