Bucureşti: Blocaj în trafic la noul Pasaj Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozi lungi se formaseră, azi la prânz, la inaugurarea pasajului. După jumătate de oră traficul s-a relaxat. 561 de zile au trecut de când au început lucrările la pasajul de 624 de metri, ceea ce înseamnă că muncitorii au executat mai puţin de doi metri pe zi!

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Câţiva muncitori de la firma de construcţii care s-a ocupat de lucrările la pasaj încă mai amenajau, azi-dimineaţă, stâlpii de protecţie din intersecţie.
„Este gata, dar mai facem ultimele pregătiri până la ora 12.00. Am amplasat nişte stâlpişori, i-am spălat, în câteva minute sunt gata“, a spus Marian, un angajat Lena Construcţii.

Astfel, începând de astăzi, restricţiile de circulaţie din zonă au luat sfârşit. Lucrările efectuate în zona Pasajului Băneasa din Capitală, au avut ca scop extinderea numărului de benzi de circulaţie, în prezent, şoseaua fiind formată din patru benzi, cu separatoare de sens din beton înalte de aproape un metru. Costul lucrărilor, care trebuiau terminate încă din luna mai a acestui an, a fost de aproximativ 13 milioane de euro.

Semafoarele nereglate au încurcat circulaţia
Lucrările la Pasajul Băneasa au început la 15 mai 2008, cu termen de finalizare, luna mai 2009. Ulterior, autorităţile au anunţat un nou termen limită, respectiv data de 1 decembrie 2009.

„Am zis iniţial că îl vom deschide la 1 decembrie, dar am decis să nu încurcăm şoferii care vor să plece în weekend din Capitală. În cele patru zile ne vom ocupa de reglarea semafoarelor şi vom lucra la trotuare“, a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Din cauza semafoarelor care nu au fost încă reglate, imediat ce s-a deschis circulaţia, traficul în zonă s-a aglomerat.

„E bine că i-au dat drumul, dar stau poliţiştii aici, ne dirijează, semafoarele nu merg cum ar trebui. Până se rezolvă va fi ceva aglomeraţie“, a spus Petre Radu, un taximetrist.

Liniile RATB revin pe traseul de bază
De asemenea, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat că în urma finalizării lucrărilor, cele şase linii de transport public din zonă vor reveni începând de mâine pe trasele de bază.

Restricţiile de trafic au fost instituite din 10 octombrie. Deşi, iniţial, restricţiile trebuiau ridicate pe 10 noiembrie, autorităţile au hotărât menţinerea lor până la finalizarea lucrărilor. Astfel, linia autobuzului 112 va funcţiona de la terminatul CFR Constanţa până la terminalul Mezeş.

Liniile 148 şi 149 vor circula între Piaţa Presei Libere până la Băneasa şi Pasajul Otopeni, iar autobuzul liniei 205 va circula de la Gara de Nord până la staţia ştrand Străuleşti.

Totodată, autobuzul liniei 261 va circula de la Piaţa Presei Libere până la terminalul „Complex Comercial Băneasa“, iar autobuzele liniei 301 vor circula de la staţia Băneasa până la Piaţa Română.

Urmează Pasajul Pipera-Tunari

În câteva zile, autorităţile anunţă că se va deschide şi Pasajul Pipera Tunari, iar cât de curând urmează şi Pasajul Victoriei. „În câteva zile se va face recepţia lucrărilor şi se va da drumul circulaţiei pe pod.

Circulaţia pe pod îiva scuti pe şoferi de statul la barieră“, a spus Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2.Anul viitor, urmează să fie deschis circulaţii Pasajul Basarab.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite