Bucureşti: Bilanţul primei zăpezi, accidente şi picioare rupte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de accidente rutiere au avut loc în Capitală şi peste 1.000 de bucureşteni au solicitat ambulanţa în ultimele 24 de ore. Traficul a fost blocat în mai multe zone din cauză că bucureştenii au preferat maşina personală.

Peste 1.000 de bucureşteni au solicitat ambulanţa în ultimele 24 de ore. Majoritatea, respectiv 608 dintre apeluri, au fost urgenţe. Solicitările din partea celor care au suferit din cauza vremii sunt mai puţine. Altfel, 29 de persoane, unele pentru că au îngheţat şi alte 61 au suferit traumatisme şi fracturi.

Şi accidentele rutiere s-au ţinut lanţ ieri, în Capitală. Au avut loc 99 de accidente dintre care 13 soldate cu victime. Trei persoane au fost grav rănite şi sunt internate în spital. “Oamenii au preferat maşina personală în locul mijloacelor de transport în comun astfel că s-au format blocaje, în special în zonele centrale şi pe marile bulevarde, unde se merge bară la bară. Mai sunt şi unele semafoare defecte care îngreunează şi mai mult circulaţia“, ne-a spus Ioana Preda, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere.

Oprescu a făcut scandal

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat aseară la ora 23.00, comandamentul de deszăpezire. Edilul a cerut operatorilor de salubrizare să intre în stare de alertă şi să cureţe străzile

Azi-dimineaţă, Oprescu s-a declarat nemulţumit de felul în care operatorii de salubrizare şi-au îndeplinit sarcinile.  El l-a criticat pe directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Adrian Criţ, pentru că peroanele nu erau curăţate.

„Domnule director general al RATB, v-am rugat să vă scoateti oamenii. Dacă nu aveţi posibilitatea să scoateţi oamenii, să-mi spuneţi. Până dimineaţă, peroanele nu au fost curăţate. Am impresia că mă luaţi de maimuţoi“, s-a adresat Oprescu directorului general al RATB. Edilul-şef a însistat să se dea cu antiderapant în special în zona pantelor, a rampelor, a podurilor, în apropierea gurilor de metrou şi a staţiilor RATB.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite