Bilanţul furtunii care a măturat Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ploaie torenţială s-a abătut noaptea trecută, în jurul orei 23.30, asupra Capitalei, iar bilanţul pagubelor arată ravagiile pe care le-a făcut furtuna puternică: maşini distruse şi străzi blocate.

Aproape o sută de pompieri bucureşteni au fost mobilizaţi ca să intervină la solicitări şi s-a lucrat la foc automat. „Am avut 22 de sesizări pentru copaci căzuţi peste maşini şi locuinţe inundate“, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

În total, zece maşini au fost avariate de arborii puşi la pământ de vântul care a suflat cu putere. Precipitaţiile puternice însoţite de trăsnete şi fulgere au dat peste cap Bucureştiul, străzile fiind acoperite de crengile copacilor căzute pe asfalt, dar şi de gunoaiele cărate de şuvoaiele de apă.

Două locuinţe au fost inundate

Cel mai afectat de ploaia torenţială a fost Bulevardul Dacia, care a fost acoperit de apă, iar un copac a căzut peste firele de înaltă tensiune ale troleibuzului şi a deteriorat un stâlp. În Piaţa Unirii, vijelia a trântit la pămînt câteva panouri publicitare, iar un semafor s-a prăbuşit

Pompierii au fost chemaţi să evacueze apa din două locuinţe situate pe Bulevardul Ferdinand şi pe strada Târgovişte. Un echipaj de la Poliţia Rutieră dirija în această dimineaţă traficul de pe Aleea Privighetorilor din zona pădurii Băneasa, unde un copac a căzut pe carosabil şi a blocat accesul pe o bandă.

Este a doua furtună care s-a iscat în Capitală în ultimele două zile după canicula care le-a dat bătăi de cap bucureştenilor, iar meteorologii spun că se mai pot isca vijelii până la sfârşitul acestei săptămâni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite