Bucureşti: Bijuterii de doliu, la 2.000 de lei bucata FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un magazin din Bucureşti se vând, din luna februarie a acestui an, o colecţie inedită de bijuterii ale brand-ului „Disce Mori“, semnate de creatoarea Julia deVille.

Colecţia a cărei denumire se traduce prin „Învaţă să mori“ este inspirată din bijuteriile de doliu din secolele XV-XIX, mai ales din bijuteriile din epoca victoriană.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

„Lumea este foarte curioasă. Cei care intră în magazin se uită la ele, dar mulţi se tem să le cumpere. Sunt genul de obiecte care ori îţi plac din prima, ori îţi displac“, a spus Laurenţiu Gavriş, consultant în vânzări la magazinul „Entrance“, de pe strada Ion Brezoianu nr. 23-25.

Amatorii de bijuterii exclusiviste pot găsi la acest magazin cercei din şuviţe de păr uman, care sunt disponibili în două variante: cu os şi fără os. Cei cu os costă 1.000 de lei bucata, iar cei fără os costă 850 de lei. Persoanele care vor să-şi cumpere astfel de bijuterii trebuie să ştie că oasele de păsări sunt „îmbrăcate“ într-un strat de argint.

„Toate sunt materii care au fost cândva vii: păr de om, oase de păsări, lignit, hematite şi safire. Julia deVille a folosit aceste materiale pentru a aduce aminte de prezenţa morţii“, a explicat Laurenţiu Gavriş.

Deşi au un aer aparent macabru, bijuteriile „Disce Mori“ au avut clienţi. Reprezentanţii magazinului susţin că cerceii cu păr uman au fost cele mai vândute podoabe „Disce Mori“.

Piesele de rezistenţă ale colecţiei sunt inelul de doliu, din aur alb şi cu safir, modelat în forma unei gheare de pasăre, care costă 2.000 de lei, şi un colier cu hematite şi două aripi din argint, care se vinde cu 2.300 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite