Bicicleta-crocodil, scăpată pe străzile Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producatorul olandez Vanmoof lansează prima bicicletă wireless: un sistem de securitate cu lanţ integrat în cadru, LED-uri solare cu porturi USB şi o şa al cărei sistem de prindere este, la rându-i integrat în cadru.

Vanmoof îşi extinde colecţia cu atrăgătorul şi sofisticatul Vanmoof No 5. Noul model nu mai pierde vremea cu sisteme de securitate, dinam sau lumini la vedere: totul este wireless sau încorporat, astfel încât minimalismul este dus la extrem.

Vanmoof No 5 are un cilindru ce adăposteşte lanţul integrat direct în cadru. Lanţul, gros de 8 milimetri, poate fi extras aproape în întregime pentru a fi încolăcit în jurul unui obiect fix sau direct de roata din faţă, iar apoi prins, la loc, de cadru.

Şi nu este un lanţ oarecare: e capabil să reziste unei greutăţi de 1.000 de kilograme, fiind practic indestructibil. Bagi, pur şi simplu, cheia în cadru, iar bicicleta ta este în siguranţă. Sistemul de securitate a fost conceput împreuna cu renumitul producator german Abus. Vanmoof No 5 a fost deja laureat cu mai multe premii, printre care celebrele Eurobike si BikeExpo.

Bicicletele minimaliste şi extrem de functionale de la Vanmoof au fost gândite alături de consumatori. Rezultatul este o maşinărie din aluminiu cu design revoluţionar, ce păstrează, totuşi, liniile clasice. Deşi pare simplă, bicicleta dinaluminiu este dotată cu lumini pe LED-uri ce se alimenteaza de la soare sau direct la calculator, printr-un port USB. Clema ce prinde bara de fixare a şeii este, la rândul ei, integrata în cadru, oferind un design şi mai simplist bicicletei.

Bicicleta ideală de folosit în jungla urbană

Bicicleta mai este dotata cu o şa Brooks, trei viteze în butuc, frână de pedala pe spate şi în butuc pe roata din faţa. Aluminiul extra-uşor şi anti-coroziv din care este realizat cadrul face din Vanmoof bicicleta ideală de folosit în jungla urbană.

Brandul Vanmoof a fost lansat acum un an de către fraţii olandezi Taco (32 de ani) şi Ties (31 de ani) Carlier. Cei doi au dat un nou suflu pieţei conservatoare a bicicletelor de oraş, abordând provocarile din perspectiva consumatorilor şi nu a furnizorilor de biciclete. Succesul Vanmoof a întrecut toate aşteptările: bicicletele fraţilor Carlier sunt vândute în 22 de ţări, în peste 200 de locaţii, fiind recompensate cu numeroase premii pentru practicile de management inovative.
Peste o mie de biciclete Vanmoof au fost vândute pânî în acest moment numai în Amsterdam. Ciclop - biciclete urbane are onoare să aducă în premieră în România brandul Vanmoof. Printre brandurile de biciclete de oraş pe care le găsiţi la Ciclop se mai numără şi Gazelle, Van Gogh, Strida, Kross şi Create. Putem fi găsiţi la adresa www.ciclop.eu, dar şi la magazinul din Bucureşti, strada Povernei, nr. 25.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite