Bianca Rozalia Popa trăieşte pe ritmuri orientale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A făcut din dansul oriental o pasiune şi pentru ca totul să fie perfect a învăţat să confecţioneze singură costumele pe care le oferă spre vânzare.

Bianca a făcut primii paşi de dans oriental în urmă cu şase ani deoarece a simţit că este ceva care o atrage şi de atunci nu s-a mai oprit. „Totul a început dintr-o joacă şi a devenit o pasiune fără de care nu pot trăi“, spune Bianca.

Nu a avut nevoie de profesor şi a încercat singură să se perfecţioneze, dar ca să se ajute a mai căutat pe Internet mişcări de dans. „Nu am urmat niciun curs de dans. Prefer ca abilităţile mele către lumea dansului să mi le descopăr singură şi sunt fericită. Mă pot mândri că am învăţat singură să dansez fără ajutorul nimănui“, mărturiseşte dansatoarea.

Costume aduse din Egipt

Bianca vrea să împărtăşească din ceea ce a învăţat şi, mai mult, faptul că admiră costumele orientale au făcut-o să se gândească să ajute şi alte fete care îşi doresc să danseze.

Aşa că s-a apucat să confecţioneze costume pe care le oferă spre vânzare. O ajută şi mama sa care i-a înţeles pasiunea şi o sprijină în tot ceea ce face. Pe unele le-a adus chiar din Egipt şi reuşeşte astfel să se inspire în creaţiile sale.

„Unele costume sunt făcute de mâna mea, pe altele le-am cumpărat când am fost în excursie în Egipt, la Sharm el Shaick”, povesteşte ea. Printre clientele sale se află fete care dansează sau îşi doresc să facă acest, iar preţul unui costum poate ajunge şi până la 150 de euro.

Chiar dacă poate părea neobişnuit, ceea ce face o ajută pe Bianca să treacă şi peste momentele grele ale vieţii şi simte că atunci când lucrează la un costum o ajută să fie altfel, chiar mai optimistă.  „Când nu am dansuri sau mă plictisesc încep să lucrez la un costum. Mă ajută să scap de o depresie sau să-mi ocup timpul“, se  destăinuie fata.

Deocamdată afacerea se află la început şi cei care vor să îşi cumpere un costum oriental sau să beneficieze de cursuri de dans o pot găsi pe Bianca cu ajutorul Internetului unde pot vedea tot felul de imagini ale ţinutelor.

Vrea să deschidă o şcoală de dans

Bianca este invitată să danseze la petreceri, nunţi sau emisiuni televizate, lucru pe care îl face cu plăcere, iar atunci când are momente libere le foloseşte într-un mod util aşa că predă lecţii de dans fetiţelor sau prietenelor.

Deocamdată cursurile le ţine acasă, dar îşi doreşte ca atunci când va ajunge cunoscută să îşi deschidă o şcoală de dans oriental.

Bianca spune că ritmurile orientale o fac să se simtă altfel şi se simte bine atunci când face şi ceva util. „Dansul înseamnă pentru mine bucurie îmbinată cu măiestrie şi libertatea de a fi eu însămi, cu o frumuseţe aparte pe care dansul ştie cel mai bine să o trezească în mine“, declară dansatoarea.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce înseamnă dansul pentru tine?

Şi muzica arăbească mă ajută pentru că sunt lucruri pe care le fac cu drag. Prin dans am putut sa trec peste suişurile şi coborâşurile vieţii. Mă simt specială, diferită şi simt că pot fi un exemplu pentru alte fete.

Cât de departe vrei să ajungi cu această îndeletnicire?

Sunt conştientă că nu o să o ating niciodată perfecţiunea, dar dacă nu ne dorim mai mult, nu vom obţine nimic.

Ce-i place

Cultura arabă, să mă aventurez în excursii şi să aflu cât mai multe despre oamenii care au murit în urmă cu mii de ani.

Ce nu-i place

Să fiu minţită sau contrazisă, mai ales când cred că eu am dreptate. M-am obişnuit însă să accept o persoană aşa cum este ea şi mi-am dat seama că nu este totul aşa cum vreau eu.

Profil:
Născută: 28 aprilie 1990, Câmpina, Prahova
Studii: studentă Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Universitatea Dimitrie Cantemir
Familie: necăsătorită

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite