Bucureşti: Berea de casă se face la Udrişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Pe Aleea Cauzaşi nr. 57, din cartierul Udrişte, într-o casă veche se află de trei luni sediul primei fabrici de bere „de casă“ din Capitală Cu ajutorul unei instalaţii adusă din Austria şi care a costat 300.000 de euro, Florin Gugiu face la fiecare lună „o linie” de bere de casă, pe care o vinde cu 9 lei halba.

Click aici pentru fotogalerie

Lansată în noiembrie 2009, ca o revoltă împotriva berii obişnuite, „Berestroika” este fabricată după reţete originale austriece. Unul din patronii de la restaurantul cu acelaşi nume ca şi berea, Florin Gugiu, îşi dorea să aibă propriul restaurant de pe vremea studenţiei.

„Totul a pornit de la pasiunea mea pentru bere şi pentru mâncare. Îmi place să petrec ore în şir în bucătărie să gătesc pentru clienţi, iar lângă instalaţia de bere stau şi câte  16 ore pe zi“, povesteşte FlorinÎn compoziţia berii de casă, fie ea roşie, brună sau blondă, intră trei ingrediente principale: malţ, hamei şi drojdie.

„Reţetele sunt din Austria, asemenea malţului, hameiul şi drojdiei. Culoarea berii o obţinem cu ajutorul tipului de malţ şi de cantitatea pe care o folosim“, mai spune proprietarul. El a investit în local 500.000 de euro.

Berea de casă e gata în 30 de zile

Deşi toată lumea preferă ca berea să fie rece, primul pas în pregătirea berii de casă este încălzirea apei până la 45 de grade. Apoi se pune malţul şi se dă drumul la proces. După două ore va ieşi berea tânără, nefermentată. „Fermentarea secundară durează însă între 21 de zile şi o lună“, dezvăluie Florin câteva dintre secretele producerii berii.

Cele trei tipuri de bere produse în local au preţuri între 7,5 şi 9 lei. Dar cei care vor călca pragul localului vor putea mânca şi preparate speciale precum cârnaţi germani autentici serviţi cu muştar. Dacă alegeţi să luaţi prânzul aici, vă puteţi sătura cu un meniu de 24 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite