Bucureşti: Bebeluşul ars va fi acasă de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţul care a suferit arsuri în incubatorul de la Maternitatea „Bucur“ a fost operat ieri pentru a doua oară şi va petrece Crăciunul acasă dacă nu apar complicaţii. Alexandru va fi monitorizat până la 18 ani, iar semnele provocate de arsură vor fi vizibile până la trei sau chiar cinci ani.

Operaţia de ieri a decurs în cele mai bune condiţii, însă pericolele care îl ameninţă în continuare pe micuţul Alexandru Dragomir îi ţin pe medici în alertă.

„Cele mai grave complicaţii care pot apărea postoperatoriu sunt insuficienţă multiorganică, coagulare diseminată a sângelui, ceea ce înseamnă pierderea fluidităţii sângelui, şi riscul de septicemie“, a spus doctorul Dan Mircea Enescu, chirurgul care l-a operat pe Alexandru. El a adăugat că, dacă lucrurile vor evolua favorabil, bebeluşul ar putea petrece Crăciunul acasă. 

„Orice mi-ar cere, toată viaţa lui, o să-i dau!“


Vestea bună i-a încurajat pe părinţi. „Sunt optimist, aşa cum am fost de la început. Sper să petrecem Crăciunul acasă, cu toţii. Moşul o să-i aducă lui Alexandru un sac de jucării şi orice mi-ar cere copilul ăsta, toată viaţa lui, o să-i dau“, ne-a spus George Dragomir, tatăl copilului.
Unchiul micuţului l-a văzut ieri pentru prima dată pe Alexandru. „Am văzut doar imagini la televizor şi am crezut că arsura este mult ma mare, de fapt e cât o monedă de 50 de bani. Are gura maică-sii şi ochii tatălui. Am râs şi am plâns astăzi (n.r. ieri) dar am avut încredere în medici“, a spus Victor Dragomir.
Bebeluşul ars a fost născut pe 11 noiembrie 2009 la Maternitatea „Bucur“ şi a fost uitat de asistenta din tura de noapte în incubator. Micuţul a suferit arsuri profunde pe 20% din suprafaţa corpului şi pe 16 noiembrie a fost operat prima dată, când medicii l-au supus unui transplant de piele pentru 18% din suprafaţa corpului.


Asistenta, suspendată 6 luni

Asistentei Emilia Baron i s-a retras dreptul de exercitare a profesei pentru o perioadă de şase luni. În propunerea acestei sancţiuni s-a ţinut cont că asistenta are 32 de ani de activitate, perioadă în care nu a avut abateri profesionale.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite