Bucureşti: Bebeluşul ars în incubator va mai fi operat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chinul bebeluşul uitat în incubatorul Maternităţii „Bucur“ abia a început. Alexandru va trebui să facă naveta între spital şi casă până va deveni adult.

Medicii spun că operaţia de ieri nu a fost ultima iar micuţul va mai avea nevoie şi de alte intervenţii chirurgicale pentru că se află în creştere iar grefele de piele puse la operaţiile de până acum vor trebui înlocuite în câţiva ani.

„El va fi supravegheat până când va creşte mare. Când va avea 5-6 ani grefele vor deveni insuficiente şi va fi nevoie de alte operaţie“, a spus Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu“, cel care l-a operat pe Alexandru.

Medicul mai spune că arsura a ajuns până la ţesuturile profunde aşa că este posibil ca micuţul să aibă probleme şi cu musculatura care se va dezvolta mai greu pe partea unde a fost ars.

Deocamdată însă specialiştii se tem pentru complicaţiile care pot apărea în viitorul apropiat. „Cele mai grave complicaţii care pot apărea după operaţie sunt insuficienţă multiorganică şi pierderea fluidităţii sângelui care poată să ducă la septicemie“, a mai spus doctorul Enescu. 

El mai spune că Alexandru, care este cel mai tânăr pacient al său, are putere de regenerare mult mai mare chiar şi decât un copil de şase luni şi crede ca băieţelul va fi externat pentru a fi alături de familia sa de Crăciun.

„Am operat cel puţin 1.500 de copii cu arsuri, unii dintre ei afectaţi chiar şi pe 80% din corp. 99% dintre ei au suferit accidente acasă din cauza neatenţiei părinţilor“, a mai spus medicul Dan Enescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite