Bucureşti: Bebeluşul ars în incubator, operat ultima oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu“, Dan Mircea Enescu, împreună cu o echipă de nouă medici, l-a operat, în această dimineaţă, pentru a doua oară, pe micuţul Alexandru Dragomir, nou-născutul ars în incubator la Maternitatea „Bucur“ la doar trei zile de la naştere.

„Acest caz, prin vârsta foarte mică a bebeluşului, este fără precedent, în cazuistica medicală“, a declarat profesorul Enescu. „Un caz asemănător a mai fost raportat în SUA, dar acel copil avea 11 zile şi arsura era pe o suprafaţă de doar 3%, nu pe 20% cum a fost la Alexandru“, a menţionat chirurgul.

Operaţia a durat aproximativ 40 de minute şi a decurs în cele mai bune condiţii. Copilului i s-a prelevat piele de pe coapsa dreaptă şi i s-a înlocuit pielea arsă de pe obrazul stâng şi ureche. De asemenea, i s-a făcut şi o toaletare a zonelor operate prima dată,  acum două săptămâni.
 
„A fost un caz fatal“
Micuţul Alexandru Dragomir este permanent sedat şi starea lui este urmărită continuu de medici. Copilul este alimentat la sân de către mama sa, Violeta Dragomir, din trei în trei ore. În aceste condiţii, medicii sunt încrezători că evoluţia copilului va fi bună.

 „A fost un caz fatal, care, dacă se va încheia cu bine, ar putea deveni o reuşită în premieră mondială. Cazul a fost cu atât mai grav cu cât copilul a avut şi zone carbonizate, unde arsura ajunsese la muşchi“, a mai precizat Dan Mircea Enescu. „Noi contăm pe capacitatea regenerativă a organismului lui Alexandru. Vom ştii cu precizie cum stau lucrurile doar la momentul externării sale“, a mai spus doctorul.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite