Bate vântul în taberele şcolare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie de Paşte peste 3.600 de locuri în tabere, elevii şi studenţii nu dau doi bani pe ele. Tinerii au spus adio vacanţei. Doar o treime dintre locurile de pe Valea Prahovei au fost ocupate, în timp ce la mare nici măcar un tânăr nu a făcut rezervare.

Spre deosebire de anii trecuţi, puţini elevi şi studenţi şi-au făcut rezervări în taberele şcolare din vacanţa de Paşte. Dacă în staţiunile de pe Valea Prahovei cu greu s-a ocupat o treime dintre locuri, la mare niciunul dintre locuri nu a fost rezervat. Directorul coordonator din cadrul Direcţiei de Tineret Constanţa, Cristina Brânzoi, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că are disponibile 584 de locuri în taberele din centrele de agrement din Eforie Sud şi 2 Mai.

„În general, taberele noastre sunt foarte solicitate vara. În perioada asta tinerii constănţeni preferă muntele“, a explicat Cristina Brânzoi. Cu toate că în anii trecuţi gradul de ocupare era de 100% în staţiunile montane, în momentul de faţă niciun tânăr nu s-a înghesuit în staţiunea Săliştea din judeţul Sibiu. Mai repede sunt ocupate locurile în taberele puse la dispoziţie de firmele private, în Predeal şi Sinaia, care oferă şi cursuri de schi, deşi un loc aici costă circa 300 de euro.

50 de lei pe zi, cel mai ieftin centru de agrement
Rezervările sunt deschise. Cel mai scump sejur, care costă 62 de lei pe zi, este în centrele de agrement Remeţi,Valea Brătcuţei, Baza Turistică Oradea din judeţul Bihor, Eforie Sud şi 2 Mai din Constanţa şi în centrul de Agrement Dunărica, din judeţul Teleorman.Centrul de agrement Dunărica din Zimnicea, înconjurat de o lizieră de plopi şi sălcii, dispune de 99 de locuri. Elevii şi studenţii sunt cazaţi în nouă cabane tip apartament, cu câte 11 locuri, cu grup sanitar propriu.

Sejurul este valabil în perioada 5 - 10 aprilie, iar tinerii pot alege oricâte zile în această perioadă. Cel mai ieftin sejur, care are asigurată cazare şi masă, este în central de agrement Sălişte II, din judeţul Sibiu. Înscrierile se pot face la Direcţiile Judeţene pentru Tineret din fiecare judeţ, iar pentru Capitală, la Direcţia de Tineret a Municipiului Bucureşti la numărul de telefon 021/318.10.48.

Taberele în străinătate, mai atractive   
Tinerii români par mai degrabă interesaţi de ofertele taberelor de Paşte din străinătate decât de cele din România. Cu toate acestea, şi aici locurile s-au ocupat mai greu decât în anii trecuţi, susţin reprezentanţii agenţiilor de turism. „Am avut 40 de locuri disponibile la preţul de 695 de euro pe sejur. Dacă anul trecut, până în decembrie locurile deja erau rezervate, acum am făcut înscrieri şi în februarie“, a explicat directorul Atlas Tour, Dinu Capolide.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite