Bariton român, în Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi reprezentanţi Guiness Book (Cartea Recordurilor – n.red.) vor asista mâine la concertul maestrului Dan Iordăchescu, care sărbătoreşte cântând, în sala Mare a Ateneului Român, împlinirea vîrstei de 80 de ani şi a peste 60 de ani de activitate lirică neîntreruptă.

 Astfel, Cartea Recordurilor va analiza omologarea lui Iordăchescu drept cel mai longeviv bariton din lume. Publicul care va asista la concert va putea urmări înainte de concert şi un film biografic despre artist.

„Pe parcursul acestei veri sunt invitat să cânt în Peru şi în Grecia, iar la toamnă voi susţine la Ateneu un concert, împreună cu şapte tineri discipoli, talentaţi baritoni“, declară maestrul.

Bariton de faimă internaţională, considerat de „Los Angeles Time“ un „fenomen“, maestrul Dan Iordăchescu a câştigat 13 premii internaţionale la cele mai mari concursuri internaţionale de canto, a cântat în 61 de ţări din toată lumea, în 87 de metropole şi 336 de oraşe. Dintre toţi marii cântăreţi români care au cunoscut gloria între anii 1950-1970, supranumiţi „Generaţia de Aur“, maestrul Dan Iordăchescu este, acum, singur pe scenă. „Voi continua să cânt dacă va vrea Dumnezeu până la 90 de ani, precum maestrul meu, Constantin Streoescu“, spune artistul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite