Bucureşti: Barbie n-a mai venit în România de teama porcinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virusul A(H1N1) i-a speriat pe colecţionarii păpuşilor Barbie care ar fi trebuit să să vină în Bucureşti pentru două săptămâni. Reprezentanţii firmei King Size Production, care ar fi trebuit să aducă expoziţia aniversară a celebrelor jucării, promite reorganizarea acesteia de Ziua Copilului.

Expoziţia „50 de ani de Barbie şi Lego“, care ar fi trebuit să aibă loc la Sala Dalles între 27 ianuarie şi 8 februarie, a fost anulată, potrivit organizatorilor, din cauza gripei porcine. Isteria gripei porcine, instalată la începutul anului în România, i-a speriat pe colecţionarii celebrelor păpuşilor americane, care ar fi trebuit să participe la expoziţie, şi au ales să renunţe pentru moment la eveniment.

Întregul turneu a fost amânat


Colecţia de peste 1.000 de jucării unicat, închiriată de o agenţie europeană de booking de la mai mulţi colecţionari din lume, trebuia să ajungă în peste 40 de oraşe din Germania, Macedonia, Danemarca, Portugalia, Grecia, Rusia şi Ungaria.

„Este vorba despre un turneu internaţional care s-a amânat din cauza  gripei porcine. Nu s-au putut organiza puncte de prim ajutor pentru fiecare expoziţie, iar participanţii s-au speriat şi au amânat turneul“, a declarat Ionuţ Dolănescu, PR-ul firmei King Size Production, organizatorul evenimentului la Bucureşti.

De asemenea, Dolănescu a adăugat că turneul a fost anulat în toate oraşele în care era plănuită expoziţia, dar acesta a fost reprogramat pentru luna iunie. „Sperăm să reuşim să-i aducem de Ziua Copilului“, a completat Dolănescu.

Fanii Barbie, dezamăgiţi

Reprezentanţii Sălii Dalles, unde ar fi trebuit să aibă loc expoziţia, au declarat că, după ce au lansat cererea de găzduire, cei de la King Size Production nu au mai dat niciun semn de viaţă.

„După ce am primit cererea de găzduire a expoziţiei, organizatorii nu ne-au mai răspuns nici la telefon, nici la emailuri. Totul a rămas în aer. Noi nu am primit niciun fel de detalii despre expoziţie“, a declarat pentru „Adevărul de seară“, Sînziana Ittu, reprezentant al Sălii Dalles.

Fanii şi colecţionarii bucureşteni au fost dezamăgiţi că evenimentul nu s-a mai ţinut. „Eu am luat legătura cu cei care se ocupă de organizare şi mi-au spus că expoziţia s-a amânat temporar din cauza gripei porcine. I-am întrebat dacă pot veni cu colecţia mea de păpuşi Barbie şi tot ce mi s-a spus este că expoziţia nu mai are loc“, a spus Andra Muscalu, deţinătoarea unui blog despre păpuşile Barbie, care este şi fondatoarea fanclubului Barbie din România. 



La expoziţia anunţată de  King Size Production se pregăteau să vină pasionaţi ai păpuşii, din ţară.  „Am ţinut legătura cu o colecţionară de păpuşi Barbie din Timişoara, care îşi dorea foarte mult să vină la Bucureşti cu ocazia expoziţiei „50 de ani de Barbie şi Lego“. Am fi vrut să ne întâlnim faţă în faţă, mai ales că pentru unii dintre noi, aceasta era o ocazie de a ne completa colecţia, de a cumpăra păpuşi şi de a vedea păpuşa Barbie încă de la începuturile creaţiei ei“, a mai spus Andra Muscalu.

Cea mai mare colecţie: 6.000 de păpuşi

Nemţoiaca Bettina Dorfmann, în vârstă de 51 de ani, deţine cea mai impresionantă colecţie de păpuşi Barbie din lume, însumând  6.025 de exemplare, care valorează aproximativ 115 mii de euro. În colecţia sa de păpuşi se găseşte şi prima păpusă Barbie, lasată în 1959.

Bettina locuieşte în Dusseldorf şi a început să adune păpuşile de la vârsta de 12 ani, iar acum deţine un atelier de reparaţii pentru aceste de jucării. Bettina Dorfmann a intrat, datorită colecţiei sale, în Cartea Recordurilor.


image
Bettina Dorfmann are 6.025 de păpuşi. Foto: Reuters
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite