Bucureşti: Băncile „zebră“ vor fi aduse la staţia de metrou Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei obiecte de artă cu valoare utilitară reprezintă un alt pas în etapa proiectului „Bucharest metroART“ din cadrul programului de artă publică „I love Bucharest“.

Primele trei bănci „zebre“ ale proiectului Bucharest metroART vor ajunge, în noaptea de 15 spre 16 martie, în staţia de metrou Piaţa Victoriei.

Cele trei „zebre“ sunt primele obiecte de arta care apar în peisajul staţiei de metrou, acestea fiind realizate cu sprijinul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional din România.

Acesta se desfăşoară în parteneriat cu Fundaţia MORA, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, Muzeul Ţăranului Român şi Muzeul Naţional de Geologie, METROREX SA, TimeOut Bucureşti.

„ZEBRULA“ este proiectul conceput de Mara Patriche, artist vizual şi reprezintă un prim eşantion al celor zece proiecte de intervenţii artistice alese prin vot direct de către bucureşteni şi partenerii proiectului pentru decorarea staţiei de metrou, proces de selecţie care s-a desfăşurat în toamna anului 2008.

Bucharest metroART urmează să mai populeze undergroundul cu planete, covoare-mozaic, acvariu, cahle, fosile, creaţii ale artiştilor programului de artă public „I love Bucharest“.

Proiectul „Bucharest metroART“ contribuie prin mijloace artistice la procesul de integrare printre cele ale lumii care folosesc deja acest tip de spaţiu nu doar pentru transport, ci si pentru experiente culturale directe, ca Milano, Paris, New York, Atena.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite