Bucureşti: Balcic, restaurantul 100% bulgăresc (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situat pe Dorobanţi, vizavi de Perla, localul îşi respectă în totalitate tema, de la decor până la meniu.

Când intri în restaurant, prima senzaţie pe care o ai este că ai ieşit afară, în grădina Castelului de la Balcic al Reginei Maria. Decorul reproduce grădina castelului, camera reginei, dar şi străzile vechi ale oraşului. (GALERIE FOTO)

Restaurantul este unul elegant şi arată cu totul diferit faţă de alte localuri. La intrare, este reprodusă grădina castelului din Balcic, apoi intri într-o sală care arată precum pe străzile vechi ale oraşului bulgăresc. De asemenea, restaurantul mai are şi o sală reprodusă perfect după camera reginei Maria din castelui de la Balcic.

În meniul acestui restaurant găseşti o multitudine de preparate tradiţionale bulgăreşti. Specialitatea localului este mielul, care se regăseşte în cele mai multe preparate gătite de bucătarul-şef care este bulgar.

Ambasadorul Bulgariei, client fidel

Restaurantul a fost deschis la 21 mai anul acesta şi are program zilnic între orele 11.00 şi 23.00. Localul este frecventat atât de bulgari, cât şi de români, iar cel mai aglomerat este seara şi în weekend.

„Obişnuiesc să ia masa aici bulgarii care muncesc în Bucureşti, dar şi ambasadorul Bulgariei în România, sau miniştri bulgari care vizitează capitala României“, se mândreşte unul dintre patronii restaurantului, domnul Dimitrov.

Materialele folosite la decorarea localului au fost aduse din Bulgaria, piatra de pe jos şi de pe pereţi fiind luată special din Balcic.
Restaurantul are 110 locuri în cele două saloane aflate înăuntru şi 60 de locuri în grădină. Aceasta nu este însă în aer liber, este tot un salon închis şi încălzit, dar vara se poate renunţa la geamuri.

Cesnova  şi Snejanka în meniu

Meniul este 100% bulgăresc, iar cele mai appreciate produse ale restaurantului sunt rachiul de caise, mielul şi deserturile. Vinul şi rachiul sunt aduse din Bulgaria, restul băuturilor fiind cumpărate din România.

În meniu se regăsesc o mulţime de preperate, acesta fiind scris în română, engleză şi bulgară. La capitolul salate găsim Cesnova - care conţine ardei copt, sos de roşii, usturoi şi patrunjel sau Snejanka (Albă ca zăpada), preparată cu iaurt, castraveţi, mărar şi nuci. Printre gustările reci sunt Sudjuk de bivol şi Babic lukanka, iar printre gustările calde sunt Ciusca biurek şi Brânza ca la Sopski.

Dacă doriţi să gustaţi o supă specific bulgărească, puteţi încerca supa Tarator (servită rece cu iaurt, castraveţi, usturoi, mărar, nucă pisată). Iar dintre mâncărurile de bază, puteţi mânca Kebab ca la Balcic, miel la proţap, cârnaţi de casă la grătar sau iepure la proţap.

Şi deserturile variază, găsind aici orez cu lapte, tort Albena sau nuci coapte cu sare. Băuturile sunt atât specific bulgăreşti, cât şi băuturi din alte colţuri ale lumii. Rachiul bulgăresc este de mai multe feluri, cum ar fi cel de struguri, de caise sau de prune. De asemenea, toate vinurile sunt aduse din Bulgaria.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite