Avocatul Iulian Urban: „Vîntu poate părăsi teritoriul României dacă expertiza medicală este fundamentată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (SOV), ar putea avea nevoie de o nouă intervenţie la Viena dacă în urma investigaţiilor medicale reiese că are un nou blocaj pe artera coronară. Pentru că SOV are interdicţie de a părăsi ţara, avocaţii pot cere în instanţă ridicarea interdicţiei dacă susţin că viaţa sa depinde de această operaţie.

Mai citiţi:

Vîntu este internat la Spitalul Floreasca cu probleme cardiace

Sorin Ovidiu Vîntu ar putea avea nevoie de o nouă intervenţie la Viena, dacă în urma investigaţiilor medicale reiese că are un nou blocaj pe artera coronară, potrivit unor surse medicale citate de Mediafax. Operaţia ar trebui realizată de aceeaşi schipă care l-a operat şi în urmă cu ceva ani.

"Dacă investigaţiile vor dovedi că este vorba de aşa ceva, s-ar impune o nouă intervenţie chirurgicală, dar aceasta trebuie efectuată de către echipa medicală care a realizat şi prima operaţie", potrivit surselor citate.

Sorin Ovidiu Vîntu are, însă, interdicţie de a părăsi ţara. Patronul trustului de presă Realitatea-Caţavencu este cercetat penal pentru favorizarea lui Nicolae Popa condamnat definitiv în ţară la 15 ani de închisoare pentru inginerii financiare.


„De obicei instanţa ridică interdicţia”

Avocatul Iulian Urban susţine că instanţa poate ridica interdicţia de a părăsi ţara dacă medicii lui SOV fac o recomandare în care se specifică faptul că pacientul nu se poate trata decât în afara graniţelor.

„S-a constatat că instanţa dă curs favorabil unor astfel de cereri mai ales dacă nu este vorba despre o persoană care a comis o infracţiune deosebit de gravă, cum ar fi omorul. Avocaţii trebuie să înainteze o expertiză făcută de medici, care să fie foarte bine fundamentată şi argumentată, din care să reiasă că viaţa respectivei persoane depinde de un tratament în afara graniţelor”.


A fost reţinut pentru acuzaţia de favorizare a infractorului


Omul de afaceri a fost arestat preventiv luna trecută în legatură cu favorizarea fugii lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, din România. Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut sub acuzaţia de favorizare a infractorului.

Sorin Ovidiu Vîntu are o sănătate şubredă de mulţi ani, este chinuit de poliomelită din copilărie iar în urmă cu trei ani a suferit o intervenţie chirurgicală de montare a unui by-pass, în Austria, la aceeaşi clinică la care Traian Băsescu s-a operat de hernie de disc.


SOV este internat de două zile la Floreasca


Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost internat duminică spre luni noapte la Spitalul Floreasca cu probleme cardiace.

Medicii spun că omul de afaceri are nevoie de supraveghere pentru că i s-au acutizat afecţiunile cardiace mai vechi. "Are afecţiuni cardiace mai vechi şi acum i s-au acutizat. Va fi nevoit să stea internat câteva zile", ne-a spus dr. Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.


Ce este bypass-ul

Bypass-ul coronarian este o intervenţie de revascularizare, folosită pentru a îmbunătăţi fluxul sanguin al inimii la pacienţii cu afecţiuni severe ale arterelor coronare.

Afecţiunile arterelor coronare apar atunci când arterele sunt blocate. Dacă blocajul este sever pot să apară dureri toracice, dificultăţi de respiraţie sau infarct miocardic.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite