Avocata asistentei de la Giuleşti: "Nu este vorba despre nicio petrecere ci despre toaletă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Luciana Pârvu, avocata asistentei care ar fi trebuit să supravegheze bebeluşii, spune despre clienta sa că aceasta era un angajat model şi fusese propusă ca şef de secţie.

"Asistenta fusese propusă ca şefă de secţie, însă a refuzat, din dragoste pentru copii. Eu nu cred nici în întâmplare nici în ghinion dar în condiţiile de faţă nu se puteau face ca la carte, poate că o asistentă ar trebui să facă pe ea. Asistenta nu a fost în niciun caz la o petrecere, nu este vorba despre petrecere ci despre toaletă", a declarat avocatei Simona Luciana Pârvu, cea care o reprezintă pe femeie în faţa legii.

Mai citiţi:

Exclusiv - Familiile bebeluşilor îşi caută dreptatea în justiţie

Un bebeluş se află în continuare în stare gravă


Potrivit avocatei, care s-a aflat astăzi împreună cu asistenta Florentina Cârstea la Judecătoria sectorului 6, clienta sa a avut nevoie să folosească toaleta, deşi părăsirea secţiei de reanimare este interzisă. Ea ar fi anunţat o colegă de la secţia de cezariene căriea i-ar fi cerut să supravegheze copiii de la reanimare, însă aceasta fusese chemată în sala de operaţii.

image

Pornind de la ultimele scandaluri din România, Eugen Chelemen se întreabă: "Să fie săltat şi Băsescu?"



Procurorii spun că asistenta a lipsit timp de 12 minute din secţie, exact în momentul în care a izbucnit incendiul.

Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă astăzi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă. Şedinţa de judecată va avea loc cu uşile închise, presa neavând acces la dezbateri.


Până la sfârşitul săptămânii se va şti cum va evolua starea bebeluşilor

Reprezentanţii spitalului "Grigore Alexandrescu" au declarat că starea copiilor arşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti este neschimbată, respectiv cinci dintre ei sunt stabili iar al şaselea este în continuare intubat, pronosticul medicilor în ceea ce priveşte evoluţia acestuia fiind rezervat.

Medicii spun că cei şase bebeluşi sunt cu atât mai greu de tratat cu cât, în paralel cu arsurile, micuţii sunt născuţi prematur şi prezintă şi alte complicaţii care survin de aici. Bebeluşii sunt în continuare sub tratament local şi general interdisciplinar de chirurgie plastică şi terapie intensivă, iar evoluţia leziunilor locale este favorabilă.

Specialiştii spun că în la sfârşitul săptămânii se poate spune cu o mai mare precizie dacă micuţii au şanse de supravieţuire.

Cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete, au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc în 16 august, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite