Bucureşti: Avioane şi jandarmi călare de Ziua Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de militari din Armata Română, din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază construiţi în blocuri de paradă vor defila mâine, la Arcului de Triumf, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Parada va începe la ora 11.00 şi va dura aproximativ o oră, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Constantin Spînu. Bucureştenii care vor alege să-şi petreacă ziua de 1 decembrie la Arcul de Triumf se vor bucura de un adevărat spectacol în aer liber.

22 de avioane şi elicoptere vor survola Capitala

Evenimentul va începe cu defilarea drapelelor de epocă şi va continua cu o defilare a cursanţilor instituţiilor de profil precum Academia de Tehnică Militară, Academia Forţelor Terestre Sibiu, Academia Forţelor Aeriene Sibiu, Academia Forţelor Aeriene Braşov, Academia Forţelor Navale Constanţa şi Colegiul Militar Liceal Breaza.

De asemenea, pe sub Arcul de Triumf vor defila, printre alţii, militari ai Forţelor Terestre de la Batalionul de Infanterie Călugăreni, militari ai Forţelor Aeriene de la Brigada 1 Rachete Sol Aer şi cei din cadrul Forţelor Navale de la Batalionul 307 Infanterie Marină.

La paradă va participa şi un detaşament al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar jandarmii vor defila pe cai. De asemenea, militarii vor prezenta, printre altele, sistemul de artilerie LAROM şi tancul TR-85 M1.
Potrivit reprezentanţilor MApN, 22 de elicoptere şi de avioane de luptă vor zbura deasupra oraşului.

Cerul de deasupra Pieţei Arcului de Triumf va fi survolat de avioane şi de elicoptere  de tip MIG-21 LanceR,  IAR-99, IAR Puma Naval şi IAR Puma Şocat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite