Bucureşti: Autostrada suspendată, promisă şi în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a caracterizat proiectul autostrăzii suspendate ca fiind „marele eşec din 2009”, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, are ambiţa ca anul acesta să finalizeze primul tronson al acesteia. Primarul a declarat că are deja banii pentru începerea construcţiei şi că proiectul este prevăzut în buget.

NU RATA:

Autostrada Comarnic-Braşov va trece pe sub staţiunile de pe Valea Prahovei

„Începem construcţia din locul unde se termină autostrada Braşov-Bucureşti. O fac şi când încep s-o fac, nu o să mai râdă nimeni”, declara Oprescu. Autostrada suspendată va avea aproximativ 12 kilometri şi o înălţime de minimum 10 metri.

Parcare subterană la Universitate


Ieri, consilierii municipali au aprobat alte proiecte aproape la fel de ambiţioase: amenajarea unei parcări subterane de 380 de locuri în zona Universităţii şi construirea pasajului subteran de la Casa Presei Libere, proiectat pentru a rezolva problema traficului din zonă.

Înainte de a începe lucrul la parcarea subterană, Oprescu vrea mutarea celor trei statui aflate în scuarul de la Piaţa Universităţii în Parcul Izvor, urmând ca acestea să fie aduse la loc după finalizarea lucrărilor. Accesul în viitorul parcaj se va face din zona Bisericii Ruse. Tot pe lista obiectivelor de îndeplinit în acest an se află şi finalizarea Pasajului Basarab, lucrare începută în urmă cu patru ani şi care ar trebui terminată în toamna acestui an.

Taxele la parcări, la nivelul anului trecut

Tot ieri, consilierii municipali au aprobat revenirea nivelului taxelor pe parcările de reşedinţă la cel din 2009, cuprins între 36,5 şi 76,65 de lei . Iniţiat aceştia aprobaseră, la sfârşitul anului trecut, o hotărâre prin care bucureşteanul plătea de până la trei ori mai mult pe locul de parcare din faţa blocului.  

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite