Autorităţile au ieşit la vânătoare de boschetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase ambulanţe sociale şi tot atâtea echipaje mobile ale Poliţiei Comunitare din Sectorul 2 au pornit azi-noapte, din zona Obor, însoţite de un alai de jurnalişti, în căutarea oamenilor străzii.

În faţa unei scări de bloc din apropiere de Secţia 7 de Poliţie din Colentina găsim prima persoană fără adăpost. Bărbatul doarme acoperit cu câteva cartoane de ţigări, sub o umbrelă pe care scrie „Hollywood“. La câţiva metri de „cazemată“ şi-a lăsat scaunul cu rotile - are probleme cu picioarele.

„Am aici tot ce-mi trebuie“

Asistenţii sociali încearcă să-l convingă să vină cu ei, dar bărbatul în vârstă de 58 de ani nici nu se gândeşte să-şi părăsească „domiciliul“, deşi sunt -20 de grade Celsius afară. „Am aici tot ce-mi trebuie: o plapumă ca să nu-mi fie frig, am pâine, şuncă şi am şi bani“, spune el scoţând două hârtii de câte 10 lei din buzunar. „Nici nu mă gândesc să vin cu voi“, spune el vehement. Nici după insistenţele medicilor de pe ambulanţa socială omul nu vrea să se urnească, aşa că poliţiştii comunitari sunt nevoiţi să-l ia pe sus.

Mergem apoi în Piaţa Colentina unde stau doi bărbaţi şi o femeie într-o clădire părăsită.

Nici ei nu par încântaţi să-i vadă pe asistenţii sociali care le promit o masă caldă, un duş şi un pat la adăpostul de pe strada Pantelimon nr. 500.

„Nu mai vreau să merg acolo. Nu vreau să stau la comun cu toţi nespălaţii“, ţipă unul dintre ei ca din gură de şarpe. Nu au niciun fel de acte, aşa că poliţiştii comunitari îi iau şi pe aceştia pe sus pentru a fi identificaţi.

Până la sfârşitul misiunii, au fost luate de pe stradă zece persoane fără casă, dintre care şase stăteau în canal. „La adăpostul de pe Pantelimon sunt 54 de locuri. Este un adăpost de seară – adică oamenii vin să doarmă aici şi pleacă dimineaţa, după ce primesc o masă caldă“, a declarat directoarea de comunicare de la Primăria Sectorului 2, Mariana Georgescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite