Bucureşti: Autobuzul ucigaş opreşte în staţia Titan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea rea şi teribilismul unui şofer de pe linia lui 330 au ucis un bătrân de 72 de ani care ieşise miercuri la plimbare cu soţia. Poliţiştii de la Rutieră îl cercetează pentru omor din culpă atât pe şoferul autobuzului, cât şi pe cel al unei alte maşini implicate în accidentul de miercuri.

Nicolae Iordache, pensionarul care a fost lovit miercuri, în zona Titan, de o maşină de transport în comun scăpată de sub control din cauza zăpezii, a murit în seara de joi spre vineri pe masa de operaţii, în urma unei hemoragii interne.

Potrivit inspectorului principal al Brigăzii de Poliţie Rutieră, Daniel Piştea, şoferul autobuzului 330 a traversat intersecţia dintre Bulevardul Nicolae Grigorescu şi strada Constantin Brâncuşi pe culoarea galbenă a semaforului. “A lovit un autoturism, după care, încercând să evite impactul cu un autoturism, a tras de volan dreapta şi l-a izbit în plin pe Nicolae Iordache, care aştepta de mână cu soţia la semafor pentru a trece pe zebră”, a mai spus Piştea.

Toţi ceilalţi pietoni aflaţi pe trotuar au reuşit să se ferească din faţa maşinii, însă bătrânul nu a mai avut timp şi a fost lovit.

Şoferii riscă închisoarea

Victima a fost transportată de către o echipă SMURD la Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon, unde a fost supus la două intervenţii chirurgicale. Cea din urmă i-a fost fatală. „Aparent, bătrânul părea lovit doar la cap, dar el a suferit o ruptură de ficat, în urma căreia s-a produs o sângerare care nu a mai putut fi oprită şi a murit pe masa de operaţie”, a declarat ieri Mircea Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon.

Dacă până alatăieri poliţiştii îi cercetau pe cei doi conducători auto implicaţi în accident doar pentru vătămare corporală, de ieri acuzaţiile s-au schimbat în ucidere din culpă. „Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă închisoarea de la doi la şapte ani”, a precizat inspectorul principal Daniel Piştea. Momentan, ambii şoferi au primit o dovadă de circulaţie valabilă pentru încă 15 zile.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti susţin că deocamdată nu au motive să-l demită pe şoferul autobuzului 330. „Până nu primesc raportul poliţiei nu pot să-l dau afară pe om. Poate urma o cale lungă de judecată, e un caz complex”, a spus directorul RATB, Gheorghe Aron.

Angajaţi cu probleme

Accidentul din Titan i-a făcut pe mulţi bucureşteni să reclame comportamentul şoferilor RATB, supranumiţi „haiducii din trafic”.

„Aici, la Apaca, şoferii de pe RATB trec mereu pe roşu la curba asta către Cotroceni. Se întâmplă de multe ori să pierd culoarea verde pentru că-mi iau ei faţa”, a spus Simona Sorescu (23 de ani), profesoară.

La fel se întâmplă şi în centrul Capitalei. „Claxonează ca nebunii! Sunt foarte agresivi, trebuie să fiu atent, să ma uit de zece ori în stânga şi în dreapta, chiar şi când e verde pentru mine”, a completat Todirache Costel (45 de ani), în timp ce aştepta să traverseze la o trecere de pietoni în zona Piaţa Victoriei.

Haiducismul şoferilor RATB s-a văzut şi pe youtube.com. În februarie, un călător care circula pe o rută preorăşenească din Jilava a fost bătut cu pumnii şi picioarele de şofer, ca apoi să fie abandonat în câmp.

Ce spun bucureştenii:

„Am văzut cum „solidarizează” RATB-iştii între ei, în trafic. Blochează intersecţiile în aşa fel încât tot ei au prioritate, indiferent de culoare"
Cristi Miu

„Merg la liceu în fiecare zi pe linia lui 300 şi stau foarte mult în trafic. Iar şoferii de autobuz când scapă din blocaje gonesc ca nebunii"
Ioana Cristian


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite