Aurelian Nica, proful de supravieţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionat de vechile meşteşuguri, Relu, cum îi spun prietenii, s-a gandit să ofere persoanelor interesate cursuri de supravieţuire în zone unde nu ai acces decât la natură.

De când se ştie a fost pasionat şi atras de vechile meşteşuguri, de meseriile extreme şi de călătorii şi a încercat să le pună cât mai mult în practică şi să înveţe despre fiecare. Nu a vrut să-şi petreacă nici cea mai mică parte din timp pe băncile vreunei facultăţi, dar ştie mai multe decât ar şti o persoană cu zeci de cursuri pentru că s-a avântat singur şi plin de interes în lumea pe care vroia să o descopere.

Ştie alpinism, cunoaşte câte ceva dintre zecile de meşteşuri pe cale de dispariţie, a încercat multe sporturi extreme, a trecut prin câteva expediţii şi a cunoscut diferite culturi. După toate aceste lucruri pe care le-a învăţat i-a venit ideea de a-i învăţa şi pe alţii. Astfel, s-a gândit să organizeze o şcoală de supravieţuire.

„Timp de o săptămână, în jur de 30 de participanţi sunt duşi în sălbăticie. Noi am ales Vidraru. Vor fi învăţaţi cum să supravieţuiască fără să aibă acces la multe lucruri. Vor învăţa cum să aprindă focul fără chibrituri, doar cu două lemne sau cu o bucată de oţel şi o piatră, cum să-şi facă un arc, un cuţit dintr-o bucată de fier sau cum să-şi caute hrana şi ce plante sunt comestibile“, explică Relu.

În jur de 30 de oameni la curs
Şcoala de supravieţuire se va ţine pentru prima dată în a treia săptămână din luna august. „Vor participa maximum 30 de persoane pentru că dacă suntem prea mulţi nu le pot acorda atenţia necesară tuturor“, mai spune el.
Participanţii vor avea la dispoziţie corturi de câte şase locuri cu verande mari pentru a avea un adăpost în cazul în care va ploua.
Pentru cursurile de supravieţuire ce vor avea loc anul viitor, Relu plănuieşte să aducă şi străini.

A construit hotelul de gheaţă
Cea mai tare chestie cu care se laudă Relu este hotelul de gheaţă pe care l-a construit prin anul 2005 la Bâlea. „Am reuşit să fac cea mai tare chestie. Să dau legile peste cap, pentru că fiind o construcţie de gheaţă era greu de încadrat în vreo categorie. Am lucrat la el vreo 2 ani şi am învăţat singur. Am învăţat să deosebesc şi tipurile de zăpadă“, povesteşte Relu.

După ce şi-a realizat acest vis, a plecat pentru o lună, în expediţie, în deşertul marocan, apoi în Siria unde povesteşte că a fost foarte interesant.
Lista cunoştinţelor lui continuă însă. „Am învăţat multe şi despre peşteri, am făcut cursuri de salvamont din peşteră“, adaugă el. Pasiunea pentru acest mod de viaţă se trage, se pare, de la tatăl său. „Tatăl meu de 94 de ani este un împătimit al meşteşugurilor. Are un muzeu particular în Olt şi am învăţat multe de la el. De asemenea, am mai învăţat cum să fac diferenţa întrecopacii de deal şi de vale“, mai spune Relu.

Ce-i place
„Îmi place când oamenii au curaj să te privească în ochi“, spune Relu. De asemenea, din activităţile pe care le face reiese că îi plac foarte mult călătoriile şi ieşirile cu prietenii. „De câte ori avem timp mergem la munte, de asemenea îmi place să şi gătesc“, spune Relu.

Ce nu-i place
„Nu-mi place ce se întâmplă cu România. E o ţară superbă dar ne batem joc cu toţii de ea“, adaugă el.

Cât va costa cursul şi cum se pot înscrie?
Costă 1.350 de lei pentru care primesc şi factură, iar în aceşti bani primesc şi mâncarea şi materialele necesare. Pentru a se înscrie au nevoie de o asigurare de sănătate, dar detalii pot găsi pe scoalasupravietuire.blogspot.com.

Câţi s-au înscris până acum?
Sunt 12 persoane. Numărul maxim este de 30 de persoane. Dacă suntem prea mulţi nu le pot acorda atenţia necesară.

Ce proiect mai pregăteşti?
Eu am multe proiecte dar situaţia actuală din România nu-mi permite. Aş vrea să fac o monoxilă, o ambarcaţiune dintr-o singură bucată de lemn cu care să şi plec în expediţie.

Născut 15 mai 1968, la Piteşti
Ocupaţie Trainer la Ecoextrem
Familie Este divorţat şi are un copil

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite